"Нарисувах тази дъга на лицето си, защото много хора използват дъги като символ на обединението и надеждата и за да благодарят на всички здравни работници по света за тяхната смелост и издръжливост. За всяка тагната дъга @yumi (органична бебешка храна) ще дарява месечно храна на @FeedingAmerica, за да помагат на семейства в нужда", написа Салма Хайек, споделяйки своя снимка с нарисувано в ярки цветове лице. 

12-годишната дъщеря на актрисата Валентина вероятно е помогнала на майка си да изрисува лицето си. Цветовете са перфектно нанесени, като се започне с червената ивица по челото, оранжевата лента около очите и се стигне до лилавия нюанс на брадичката.

Идеята с клип или видео с тагната дъга явно се харесва на хората и не се притесняват да проявяват въображение. На страницата на yumi в Инстаграм се появи и кратко клипче на човек, който разхожда кучетата си, като всички са облечени в костюми на дъги. 

Припомняме, че в Испания децата закачваха рисунки с дъги по порзорците си, като знак за позитивизъм и надежда. На някои рисунки добавяха надпис - "Всичко ще бъде наред".

Инициативата намери своя развой и в България. Читатели на Ladyzone.bg изпратиха множество снимки с рисунки на дъги, направени от децата им: