С колоритни и вдъхновяващи участници тази вечер по bTV започна новият, седми сезон на „Фермата: Време за пробуждане“. В стопанството влизат 10 жени и 12 мъже от цяла България, за да покажат силата и волята си, и да изпълнят най-възвишената и значима мисия в предаването до момента – да вдъхнат живот на изоставения възрожденски манастир „Свети Архангел Михаил“ в село Шума и да съградят работещо стопанство за монасите.

Тази вечер във „Фермата“ влязоха само мъжете, а кои са дамите в новия сезон на шоуто – ще видим в понеделник вечерта.

Борислав Гостев

Снимка: bTV Media Group

Борислав Гостев е на 41 години от Пазарджик, но работи във финансовия сектор в София. Той е първият банкер във „Фермата“.

Роден е в семейството на учителка по физкултура и заварчик. Докато следва в УНСС, работи като барман, продавач на пица, в школа по танци и като статист във филми. Днес е част от корпоративния свят, но плаща висока цена за лукса и комфорта. Изтощен е и има нужда да смени психическата умора с физическа, а мръсния градски въздух - с полъха на оборска тор.

Въпреки че никога не е хващал трион, не е цепил дърва и не е доил кози вярва, че ще се справи със селския живот и ще изненада всички, които подценят „костюмаря“. Във „Фермата“ ще търси не само физически предизвикателства, но и промяна в личния си живот.  

Виктор Каров

Снимка: bTV Media Group

Виктор Каров е на 26 години, от Чепеларе, строителен предприемач. Чрез него духът на Родопите ще оживее във „Фермата“.

Той е уравновесен, анализиращ, трезво мислещ. Завършил е музикално училище, а след това Военноморското училище. Служил е на легендарната фрегата „Смели“, плавал е като механик за голяма танкерна компания. Като моряк, далеч от дома осъзнал, че неговият пристан е Чепеларе. Днес е строителен техник и ръководи малката фирма на баща си за сглобяеми дървени къщи.

Притежава солидни технически и строителни умения, физическа издръжливост, лидерски качества и фермерски познания. Свири на гайда, акордеон и пиано.

Георги Гергинов

Снимка: bTV Media Group

Георги Гергинов е на 41 години, от Севлиево, строител и ресторантьор. Бивш емигрант. Върнал се е в България завинаги, защото обича родината си. Не съжалява за избора си.

Георги заминава за Белгия, когато е на 20. Осемнайсет години работи като строител. Преди две години се връща със семейството си и отваря заведение в Севлиево. Баща е на пораснали син и дъщеря. Държи на семейните ценности. Лидер.

Един от факторите, оформили силния му характер, е липсата на силна мъжка фигура в живота му. Баща му го изоставя, когато е само на 6 годинки.

Верен на победоносното си име, Георги влиза във „Фермата“ за победа. В стопанството ще разчита на строителните и организационните си умения.

Ивайло Герасимов

Снимка: bTV Media Group

Ивайло Герасимов е на 35 години, от София, но живее и работи в Лондон. Връща се в България заради Ковид пандемията.

Ивайло заминава за Англия преди десетина години. Първоначално се прехранва с миене на чаши. Издига се до барман в пъб, а последните 3 години управлява различни заведения, включително това на лекоатлета Юсейн Болт. Пълният локдаун на Острова го кара временно да се върне в София.

Личният му живот е като труден ребус. Баща е на двама сина от две жени - единият е на 12, другият - на 4. Има брак с трета жена. Тя по-голяма от него и е майка на 23-годишна дъщеря, която, от своя страна, също има дете. Факт, който го поставя в графата „млад дядо“.

Ивайло притежава високо самочувствие. Определя се като лоялен човек, на когото може да се разчита. Вярва, че е роден с късмет.

Кирил Михов

Снимка: bTV Media Group

Кирил Михов е родом от Карнобат, но живее в с. Гъбене, на 44 години, актьор на свободна практика. Изиграл е стотици представления в страната и чужбина, но не се страхува и от селския труд. Изиграл е стотици представления в страната и чужбина, но също така вдига чардаци, прави покриви, коси, гледа животни.

Не харесва новия дигитален свят, търси простотата на живота сред природата. Преди 6 години напуска града, за да заживее в къща на 160 години от кирпич и камък в Габровския Балкан. В нея днес заедно със съпругата си отглежда 4-годишната им дъщеря.

Кирил е интелектуалец, творец, работяга и философ. Забавен и остроумен. Обича да спори, но само с опонент на неговото ниво. Във „Фермата“ ще повдигне две теми - за смазващото отношение на хората към околната среда и тази за ловците. „Недолюбвам хората, които нехаят за природните ресурси и онези, които говорят за лова, без да познават същината му“, казва той. 

Костадин Шопов

Снимка: bTV Media Group

Костадин Шопов е на 40 години, от  Пловдив, но работи в Лондон като фронт офис мениджър в световна хотелска верига. Рядко се прибира в родината и изпитва нужда да усети отново българското.

Костадин е живял 20 години в България и 20 - в чужбина, включително в Португалия и Барселона. От 5 години е в британската столица. Като мислене и принципи е повече западняк, отколкото нашенец.

„Виждам промяна тук, но всичко се случва много бавно. Дразни ме, че сме мързелив народ и не спазваме правилата. Ненавиждам тукашната обществена безотговорност. Няма обединение, в което всички да вървим заедно“, казва той. Мечтата му е България да стане приветлива държава.