Едно от най-обичаните и обичащи се семейства в Холивуд са Том Ханкс и Рита Уилсън. Двамата изглежда са създадени един за друг и са перфектната двойка, затова много почитатели на големия американски актьор вероятно ще се изненадат, че той е бил женен преди това и има две деца от предишния си брак. Един от най-големите страхове и едно от малкото му съжаления е, че може би е накарал децата си да се чувстват изоставени.

Снимка: Getty Images

Бракът на Том Ханкс и Саманта Люис

Преди да стане един от най-обичаните актьори, Том Ханкс, като всички в Холивуд, се е опитвал да пробие в киното. През това време до него е била приятелката му Саманта Люис, която също се е опитвала да изгради кариера като актриса.

Не се знае много за първия брак на Ханс, но е ясно, че през 1977 г. Саманта ражда сина им Колин и на следващата година двамата сключват брак. През 1982 г. се ражда дъщеря им Елизабет.

Снимка: Getty Images

В този период Том Ханкс започва бавно, но сигурно да гради кариерата си. Актьорът участва в редица второразредни филми на ужасите, преди да мине към телевизионните и комедийните роли, които го правят известен.

По време на снимките на сериала „Bosom Buddies“, Том Ханкс се запознава с Рита Уилсън и е възможно още тогава да се заражда любовта между двамата.

През 1987 г. Том Ханк и Саманта Люис се развеждат, а през 1988 г. актьорът сключва брак с Рита Уилсън. През 2002 г. Саманта Люис умира от рак на костите. Според нейни познати, тя и Том Ханкс са продължили да бъдат приятели след развода и той я е подкрепял в последните години от битката с болестта ѝ.

Истинската причина за раздялата на Том Ханкс и Саманта Люис

Много по-пикантно и по-някакъв странен начин романтично е да си мислим, че Том Ханкс е зарязал жената, с която е бил още от колежа, защото е срещнал истинската любов в лицето на Рита Уилсън. Всъщност обаче причината е друга.

През тези първи години от кариерата си, Том Ханкс изобщо не е бил щастлив. Младият актьор е имал чувството, че всичко, с което се захваща, е провал. Няма съмнение, че филми като пълната със секс комедия „Ергенско парти“ продължават да са класика и днес, но не са типът филми, с които един актьор иска да бъде запомнен и не са кой знае каква препоръка, ако искаш да станеш сериозен актьор.

Тези съмнения в собственото му бъдеще са се отразили много тежко на актьора, който е започнал да посещава психолог. Но борбата за запазването на собственото му душевно здраве се е отразило на семейния му живот и е коствало брака му.

Снимка: Getty Images

Изглежда Ханкс е успяла да намери много повече подкрепа от Рита Уилсън и в крайна сметка тя му става жена не много дълго, след като се запознават.

Любопитно съвпадение е, че в годината, в която Том Ханкс се жени за Рита Уилсън, излиза филмът „Голям“, който остава обичан и до днес. Историята за малкото дете, което по вълшебен начин за една нощ става възрастен, превръща Том Ханкс в един от най-любимите актьори на Америка.

Снимка: Getty Images

Том Ханкс и травмата, която му е причинил разводът на родителите му

В интервю за журналиста Греъм Бенсингер Том Ханкс сподели, че най-големият му страх е да не е наранил децата си с напускането си и да ги е оставил с впечатлението, че ги изоставя. Той има основание да се притеснява за това, тъй като е изпитал подобни чувства, когато собствените му родители са се разделили.

След развода на родителите му, Том Ханкс остава с баща си, а най-малкият му брат остава с майка си. По тази причина бъдещият актьор винаги е приемал раздялата много тежко, като край на семейството им, макар да е продължил да живее с по-големите си брат и сестра.

„Понякога се чувствах самотен, защото реално нямах възрастен човек, който да се грижи за мен“, споделя актьорът.

Снимка: Getty Images

Звездата от „Форест Гъмп“, „Спасяването на Редник Райън“, „Филаделфия“ и още много от най-обичаните американски филми не се гордее от начина, по който е напуснал първото си семейство, но се надява, че е доказал на децата си от първия си брак, че никога не е спирал да държи на тях.