Тази седмица Парис Хилтън започна своя нова поредица в YouTube канала си: Cooking with Paris (Готвене с Парис). В първия епизод 38-годишната красавица с име на хотелска верига показва как готви своята „прочута лазаня“.

Облечена в блуза с пайети и носейки кученцето си чихуахуа (с дреха на Chanel), Парис влиза с апломб в голямата луксозна кухня и започва да разказва легенда от детството си. Колко е обичала да стои на плота в кухнята и да гледа с часове как майка й готви.

Още тук става смешно, но нататък е още по-весело. Парис е с черни ръкавици, но без пръсти, вероятно заради големия й маникюр. Именно той поражда и първия проблем за деня: трудното отваряне на пакета с пастата.

Следва друга тегоба. Парис предпочита настъргана моцарела, а в хладилника има само цели парчета. „За първи път готвя тук и не знам дали има стъргало. А, ето го“ – казва внучката на вече покойния Барън Хилтън и с тежка въздишка заради предстоящото усилие добавя „Животът може да бъде и по-лош!“. След което, на третата минута от записа, тя захвърля отчаяно продуктите.

Разбира се, всичко това е част от шоуто и едва ли някой очаква да види Парис във видео, различно от жанра: Красавица с голям маникюр се опитва да сготви нещо, но се гнуси от каймата и глезено пъшка при всяка трудност. Гарнирано с продуктово позициониране от всякакъв тип, включително парфюм от нейния бранд. Да, по едно време Парис наистина започва да се пръска с парфюм в кухнята, но нека караме подред.

В първия епизод тя излива повече олио в тигана и започва да го попива с домакинска хартия. Докато разбърква каймата с чисто нова шпатула (все още с етикет от магазина), Парис дава много важен съвет: „Ако имате дълга коса, внимавайте да не я запалите на газовия котлон!“

Парис твърди, че реже лук с тези очила, за да няма много сълзи
Снимка: YouTube

След това русалката прекъсва готвенето, за да снима със своя iPhone и да информира Twitter за новото си хоби. Или по-скоро професия, защото един от хаштаговете в поста е... #chefParis.

Следва разсипване на много сол върху каймата и отново попиване, но този път хартията е напоена с вода.

С две думи: блондинките от вицовете най-после имат своето кулинарно гуру, което не се срамува да каже пред милионите зрители „Сега трябва да нарежа лук и чесън, но усещам, че моята лазаня няма да има нито едно от двете.“

„Винаги бъдете хидратирани“ – е другото важно послание на Парис, която отпива от поредното продуктово позициониране.

Първият епизод на кулинарното предаване вече има 900 000 гледания, а в понеделник очакваме следващото видео. Водещата призовава феновете си да й пишат какво искат да сготви, така че сега е моментът да я помолите за мусака, таратор, а защо не и имамбаялдъ.

Не пропускайте да прочетете и коментарите под епизода:

„Най-после Парис да каже „Това е горещо“ и наистина да става въпрос за горещо в буквалния смисъл.“

„Това реално ли е или тя пародира себе си?“

„Вижда се, че никога не е готвила през живота си.“

„Само Парис може да каже, че каймата се готви, докато хване тен.“

„Прилошава ми, като я гледам как размята косата си в кухнята.“

За първи път ли виждате Парис в помещение, различно от спалня и баня?