Стотици холивудски знаменитости подписаха отворено писмо, в което осъждат "варварските действия" на бойците на "Хамас", които убиха и отвлякоха израелски цивилни граждани при шокиращо нападение през уикенда.

Актрисата от филма "Жената чудо" Гал Гадот, която е израелка е сред филмовите и телевизионните звезди в списъка, който включва още Джейми Лий Къртис, Крис Пайн, Маим Биалик, Лив Шрайбър, Майкъл Дъглас и Джери Зайнфелд.

"Хамас" убива и отвлича невинни мъже, жени и деца. Отвличаха и убиваха бебета и възрастни хора", се казва в отвореното писмо, разпространено от "Творческа общност за мир".

"Това е тероризъм. Това е зло. Няма никакво оправдание или рационализация за действията на "Хамас", се казва още в писмото. "Това са варварски терористични актове, които трябва да бъдат осъдени от всички".

Писмото, подписано от повече от 700 души от света на шоу бизнеса, бе публикувано по-малко от седмица, след като въоръжени бойци на "Хамас" убиха 1 200 души в Израел и взеха около 150 заложници при изненадващо нападение, предприето от Газа.

В продължение на шест дни Израел отвръща на удара с въздушни и артилерийски удари по цели на Хамас в Газа, като отне живота на повече от 1400 души.

Писмото призовава хората от развлекателната индустрия да подкрепят изцяло Израел, пише още БГНЕС.

То също така моли колегите си да "направят всичко, което е по силите им, за да накарат терористичната организация да върне невинните заложници при техните семейства".

Изявлението е първата мащабна реакция от страна на индустрията, но следва множество публикации в социалните медии от отделни лица.