Обичаме и лятото, и киното. Да, летните вечери предпочитаме да са на открито – в най-добрия случай на плажа. Когато обаче сме в столицата през лятото, трябва да намерим удовлетворяващи ни алтернативи.

За втора година фестивалът „Блок Кино” ни предлага нещо интересно – прожекция на български филми на открито. За  месец 10 квартала в София ще се превърнат в киносалони, където ще можем да се насладим напълно безплатно на пълнометражни и късометражни филми всеки вторник и четвъртък.

Тази година „Блок Кино” ни дава двойно повече филми и квартали от миналата. Друга новост е, че освен вече познатото игрално кино, сега ще можем да се насладим и на документално и анимационно. А традиционно, през кинофестивалните дни ще се наслаждаваме на един пълнометражен и един късометражен филм.

На 12 юли киносалонът ще отиде първо в кв. „Княжево”, където ще гледаме „Пътуването на Созопол” на Костадин Бонев и „Коледа” на Борислав Колев. След това ще премине през още 8 квартала, за да завърши на 12 август чак в Природен парк Витоша – на хижа „Планинарска песен”, където за финал организаторите ще ни изненадат и с късометражен кино маратон. Сред филмите, които ще се излъчват на „Блок Кино”,са „С лице надолу”, „ТИЛТ”, „Maika mi calling”, „Урок”. Начален час на всички прожекции е 20:45.

Е, какво повече ни трябва за лятото? Чаша вино и хубав български филм под открито небе.

Пълната програма можете да видите тук.