В разгара на лятото, желанието за прохлада взима превес. В горещите вечери няма нищо по-хубаво от разходка със сладолед в ръка, а през уикендите искаме да споделим семеен следобед с това лакомство. Когато обаче се грижим за фигурата и здравето си, алтернативите не изглеждат много. И понеже ние разбираме, че лято без сладолед просто не е лято, имаме някои добри предложения за вас.

#Gelateria Naturale е първият италиански изцяло натурален сладолед , произведен в България. Намира се на ул. „Цар Иван Шишан” 12А. Предлагат се три разновидности: кремообразен на основата на сметана и мляко, веган и безлактозно плодово сорбе. В сладоледената къща можете да откриете както класическите шоколадови, ванилови и плодови вкусове, така и по-екзотични като лавандула, кафе и ванилов макарон. Продуктите не съдържат хидрогенизирани мазнини, палмово олио, консерванти, емулгатори, изкуствени оцветители и бяла захар.

#Gelati са натурални италиански сладоледи, които са направени от първокачествени продукти и не съдържат консерванти. Джелатерията стартира като семеен бизнес през 1961 г. и еволюира до днес, когато можете да се насладите на над 50 автентични италиански вкуса. Локацията е Serdika Center на бул. „Ситняково” 48 – стратегическа точка за уикендите, в които искате да се насладите на двойно удоволствие – сладолед и шопинг.

#Последното ни предложение са сладоледите Coppa della Magga. Името в превод от италиански означава „купичката на магьосницата”, което е достатъчно красноречиво описание. Това изкушение ни предлага богат вкус и изцяло естествени съставки – сметана, прясно мляко, масло, а за подслаждане е използвана стевия, чиято калорийна стойност е нулева. Можете да опитате магията в бистро „Песто” на ул. „Ангел Кънчев” 18А, литературен клуб „Перото” и книжен център „Гринуич”. Кутии от Coppa della Magga можете да намерите и в супермаркетите и с чиста съвест да се насладите на сладолед пред телевизора.

Организирахте ли си уикенда вече?