Упи Голдбърг е една от най-известните холивудски знаменитости. 65-годишната жена има много роли както в киното, така и телевизията. Упи е една от едва 16-те актьори и актриси в клуба на хората, получавали четирите най-големи американски награди в развлекателната индустрия – „Еми“, „Грами“, „Оскар“ и „Тони“. Съвсем естествено когато през 90-те години започва връзката си с актьора Тед Дансън, двамата привличат вниманието на всички.

В момента името на актьора отново нашумя заради участието му в новия сериал "Господин кмет", в който Дансън участва заедно с актрисата Холи Хънтър. Покрай сериала отново "изплува" и кратката му любовна връзка с Упи Голдбърг.

Упи и Тед се запознават, докато снимат популярното късно шоу „Шоуто на Арсенио Хол“ през 1988 г. Двамата стават много добри приятели и четири години по-късно отново имат възможност да работят заедно – във филма „Произведено в Америка“. Именно докато се снимат в него, започва аферата им.

Снимка: imdb.com

По това време Упи вече се е развела с първия си съпруг, но Тед Дансън все още е женен. Двамата опитват да пазят връзката си в тайна, но жълтите вестници надушват аферата и така новината стига до съпругата на актьора, която подава молба за развод през 1993 г.

Разводът на Тед Дансън и Кейси Коутс привлича вниманието на медиите не по-малко от връзката му с Упи Голдбърг. Бившата му съпруга си тръгва с попечителството над двете им деца и с 30 милиона долара по-богата, което прави разводът на Дансън един от най-скъпите към онзи момент.

Раздялата обаче дава възможност на Упи Голдбърг и Тед Дансън да излизат, без да крият връзката си. Това не продължава много дълго и само след 18 месеца двамата се разделят. Според таблоидите тогава причината за раздялата им е, че родителите на Тед са го притискали да прекрати връзката си с чернокожата жена. Тези слухове никога не са официално отхвърлени или коментирани.

Снимка: Getty Images

В интервю за списание „Closer“ през 2018 г. Упи Голдбърг коментира отношенията си с Тед Дансън: „Беше много болезнена раздяла и много публична. Много ме боли заради загубата на приятелството му. Не можем да идем някъде, за да изпием по една газирана напитка. Приятелка съм с почти всеки мъж, с когото съм излизала, освен с него.

Двамата много бързо намират любовта отново. Упи се омъжва за втория си съпруг - актьора Лайл Трактенбърг, с когото остават женени около една година.

Снимка: Getty Images

Оттогава знаменитата актриса не се е омъжвала отново и през 2011 г. сподели, че няма намерение да го прави: „На някои хора не им е писано да се омъжат и аз съм една от тях. Сигурна съм обаче, че за други хора е чудесно.“

От своя страна Тед Дансън изглежда е от хората, които виреят добре в брак. След раздялата си с Упи той се събира с актрисата Мери Стийнбъргън, за която се жени през 1995 г. и са заедно вече над 25 години.

Снимка: Getty Images

Двамата се обичат много и често споделят това в интервюта: „Аз съм лудо влюбен в Мери Стийнбъргън“, сподели Тед в интервю за списание „Us Weekly“. „Тя е невероятен човек и аз съм благословен. Все едно съм в рая. Ако умра, ще мога да кажа, че знам какво е да обичаш и да бъдеш обичан.“