"Инцидентно направените снимки се получават най-добре!" Това е мнението на Жанина Митанкина - майка на пет деца, в очакване на бебе номер 6 и автор на рецепти в baking.for.seven.  Интересът й към захващането и приготвянето на печива с квас е голям. А след това се получават чудни ястия - както вкусни, така и красиви за снимане. 

Кои са 5-те любими снимки от Инстаграм на Жанина Митанкина - тя ни споделя във видео поредицата "Твоите 5 в Инстаграм". Гледайте във видеото. 

Снимка: Евгений Милов

Палачинките са една от закуските, които често приготвя за децата си през уикенда. Вижте във видеото. 

"Постовете с децата винаги са ми любими, защото запечатват спомени."

Ако досега Жанина е готвила за седем, скоро в семейството й ще има и осми член. Жанина е в очакване на шестото си дете. Какво е да си майка в многодетно семейство, терзае ли я въпросът "Какво да сготвя?", какъв е семейният бюджет  на семейството и по какво си приличат бебетата и кваса за хляб - гледайте в подкаста "Малки разговори". 

Много често Жанина приготвя и снима хляб.

Това е една от храните, които всички в семейството харесват. Признава, че не винаги й се получават идеално, но когато се получи - винаги ги снима. Кадрите запазва и за предстоящата си книга. Планира изданието да съдържа рецепти с квас, съвети как да си захванем квас и как да месим хляб. Идеята й дори хора, които нямат идея от месене и печене да успеят да се справят. 

"За мен нов съд за печене на хляб е като чифт нови обувки!" - споделя тя.

Кои са другите любими снимки на Жанина, кой е специалният съд за печене на квасен хляб и още снимки на многочленното семейство - вижте във видеото. 

Вижте и още любими снимки на известни личности от България.