Хубаво е да знаете за тези суеверия. Така ще сте сигурни, че ще имате една изпълнена с щастие Нова 2023 година.

1. Целувка в полунощ – човекът, когото целунете в полунощ, ще бъде вашият любовен партньор в живота.

2. Носете червено бельо. То е израз на любовта. Носейки този цвят ще предизвикате любовната вълна за предстоящата година.

3. 12 гроздови зърна в полунощ. По едно грозде за всеки месец, за да донесе късмет на предстоящата година.

4. Трябва да напълните кухненските си шкафове. Лош късмет е да започнете новата година без храна. Възползвайте се от това суеверие и напълнете дома си с любимите и не толкова здравословни вкусотийки. 

5. Трябва да имате пари в брой в портфейла си. Физическият досег до банкнотите предначертава просперитет за новата година.

6. Не чистете дома си на 31 декември. Чистейки дома си ще, прогоните хубавия късмет, който идва заедно с новата година.

7. Отворете вратите или прозорците в полунощ. По този начин ще позволите на хубавия късмет да влезе в дома ви по-лесно.

8. В новогодишното меню включете зелени зеленчуци. Зеленият цвят освен с тревата, асоциираме и с банкнотите. Грахът пък представлява монети, които ще донесат богатство през новата година.

9. Внимавайте за първия човек, който ще прекрачи прага на вашия дом. Хубаво е това да бъде мъж с черна коса. Смята се, че той трябва да носи някакъв подарък със себе си и по този начин ще внесе късмета във вашия дом.

10. Не яжте омари, раци или пилешко. Омарите ходят назад. Раците ходят настрани. Пилетата имат крила, така вашият късмет може да „отлети“.

11. Вдигнете много шум по случай новата година. Дяволите и лошите сили ще бъдат прогонени от вашия дом.

12. Празен куфар. Разходете се из дома си с празен куфар. Това ще предначертае много и вълнуващи приключения през новата година.

13. Запишете своите желания, надежди и мечти. След това изгорете хартията, това е начин, по който ще бъдете сигурни, че ще се сбъднат.