На 12 юни 2012 г. – 5 дни преди Том Круз да навърши завидните 50 години, любящата му съпруга обявява, че иска развод, както и попечителство върху 7-годишната им дъщеря Сури.

Сега, година по-късно, двойката, която някога наричаха ТомКет се наслаждава на живота си, но поотделно.

Докато Том имаше супер заета с филмови снимки година (участва в Rock of Ages, Oblivion, и Jack Reacher, подписа договор за „Мисията невъзможна 5”), той успя да прекара време и с малката Сури.

Том Круз, Олга Куриленко и режисьора Джоузеф Козински на премиерата на филма "Oblivion" в Япония, май 2013г., Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

През годината, той прелиташе с хеликоптера си до къщата на свой приятел в East Hampton, New York и взимаше малката, за да я заведе на увеселителна разходка в Дисниленд.

Актьорът, също така, обичаше да бъде в компанията на Конор – 18-годишния му син, който двамата с Никол Кидман осиновиха по време на брака си. Момчетата често ходеха на спортни мероприятия, а и Том подкрепяше сина си по време на DJ участията му в Калифорния.

Том със сина си Конор на баскетболен мач в Лос Анджелис, 4 юни 2013г., Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

34-годишната Кейти Холмс пък си живее живота в „голямата ябълка” доста добре. Двете със Сури обичат да хапват студен йогурт. Всеотдайната майка я води и на летен лагер. В професионален план, Кейти участва в пиеса на Бродуей, наречена Dead Accounts („Мъртви сметки”) между ноември 2012 г. и януари 2013 г. Скоро тя се снима отново в киното за филма Mania Days. Въпреки сближаването й, а и целувката й с канадския актьор Люк Кирби, провинциалното момиче от Охайо сега е щастлива и необвързана жена.

Кейти на изложба в MET, New York, 6 май 2013г., Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Източник на US Weekly коментира: „Кейти никога не е била толкова щастлива. Тя практикува и много йога.”

Круз и Холмс се ожениха в Италия през 2006 г. Това беше първи брак за нея и трети за него, след Мими Роджърс и Никол Кидман. 

Том и Кейти, февруари 2012г., Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos