Актьорът Том Ханкс подари пишещата си машина на момче от Австралия, което носи името корона. През последните месеци то е било подложено на много подигравки от съучениците си, заради името, което носи - Корона де Врис.

Корона живее в Куинсланд, където Ханкс и жена му бяха приети в болница, след като се установи, че са се заразили с коронавируса. По тази причина момчето е писало на известния актьор, за да го пита как е. Корона също така споделил, че по принцип харесва името си, но в последно време е тъжен и ядосан, защото съучениците му са започнали да го наричат “коронавирус”.

Ройтерс съобщава, че актьорът от “Форест Гъмп” и “Корабокрушенецът” върнал на момчето отговор, който написал на пишеща машина марка “Корона”, купена в Австралия.

“Аз и съпругата ми се почувствахме прекрасно заради писмото ти”, написал Ханкс. “Знаеш ли, че си единственият човек, когото познавам, с името Корона? Като пръстен около слънцето, корона” (на английски двете думи са различни).

Двукратно награденият с “Оскар” актьор завършил писмото си с думите: “Тази пишеща машина много ще ти подхожда. Питай възрастните как се работи с нея и я използва, за да ми върнеш отговор.”

На ръка актьорът е написал “P.S.: Винаги ще ти бъда приятел”, което е препратка към една от основните песни в хитовия анимационен филм “Играта на играчките”, в който Ханкс озвучава ролята на главния герой.