След първия SOLAR за годината с участието на великите Марко Карола и Пако Осуна серията от специални събития продължава на 6 март. Този път главно действащо лице ще бъде една от най-търсените техно диджеи в момента – техно кралицата Амели Ленс, заедно с Марсел Фенглер, Мило Спайкърс и Любо Урсини. Четиримата артисти ще посрещнем на втория SOLAR за годината в зала 3 на НДК.

В центъра на събитията ще видим жената, която за няколко години постигна това, за което други артисти мечтаят през целия си живот. С усет към детайлa и непоклатима решителност Амели Ленс навлиза на световната сцена като експлозия, която не може да бъде удържана.

Родена в Антверпен, тя се влюбва в техното от пръв поглед по време на Dour Festival в Белгия, когато е само на 15 години. Няколко години по-късно тя вече има собствени клубни вечери в родния си град, като в същото време се отдава и на продуциране.

"Започнах да правя ремикси само за себе си с по-стари парчета, но представени по различен начин", споделя Амели Ленс.

Това сливане на вече познато техно звучене с бързи и модерни нотки определя звученето на Ленс до днес.

"Смесица от стари и нови техно записи, бързи и пулсиращи, хипнотични и заредени с енергия" - така легендарният Ричи Хоутин описва музиката ѝ, зашеметен от нея по време на Amsterdam Dance Event.

Дебютният ѝ релийз се появява чрез италианския лейбъл Lyase, а скоро след това издава и три парчета за лейбъла на Pan-Pot, Second State. Останалото е история, защото от тогава Lens събира тълпи от фенове, както на клубните си участия така и в пиковите часове на фестивали като Sonar, Time Warp, Awakenings и други. В началото на 2019 г. легендарният лейбъл Drumcode отбелязва 200 релийза и моли Ленс да направи ремикс на “Teach Me” – важен момент в кариерата ѝ, който показва възхищението на Адам Бейър към нея.

"Амели е сред малкото диджеи с подобна енергия и страст - няма как да не усетиш, докато я гледаш и слушаш", казва Бейър.

Със собствени клубни вечери, наречени EXHALE, собствен лейбъл LENSKE и подкрепата на редица имена като Marcel Dettmann, Ben Klock, Ellen Allien и Rødhåd, историята на новата техно звезда e все още в самото си начало.

SOLAR води и още двама успешни артисти, които ще направят първия петък от месецa незабравим. Първи е диджеят, продуцент и собственик на лейбъла Index Marcel Fengler (IMF), Marcel Fengler. Немският артист е определян като „един от най-ярките техно диджеи“ (Resident Advisor) с „добре изработени продукции“ (FACT) и „уникален, многопластов талант“ (Electronic Beats). През последните две десетилетия Fengler развива динамичен стил, който го прави и един от първите резиденти на популярния Берлински клуб, Berghain/Panorama Bar.

Не на последно място е белгиецът Milо Spykers. Той ще се включи към лайнъпа на 6 март в зала 3 на НДК. Още от началото на кариерата си, когато започва да пуска в ъндърграунд клубове в Антверп през 2016, той моментално привлича вниманието на феновете. Миналата година е поканен да се включи към обещаващия лейбъл на Амели Ленс, където издава дебютното си EP, a тази година предстои и второто му, което очакваме с нетърпение.

Билети за SOLAR може да закупите от билетен център НДК, EpayGo.bg и Eventim.bg.