Лондонската компания NotJust Clothing създаде два кралски коледни пуловера, които ще зарадват феновете на британското кралско семейство в списъка с подаръци на британците тази година.

Коледният асортимент включва възпоменателен пуловер с лика на кралица Елизабет II (82 лева), както и празничен вариант на емблематичния пуловер на принцеса Даяна с черна овца (82 лева), като и двата са произведени в Обединеното кралство.

Снимка: NotJust Clothing

Черният пуловер в чест на покойния монарх е с бяло изображение на младата кралица Елизабет Втора, която носи тиарата си, придружена от снежинки и думите "Весела Коледа".

На гърба на пуловера е изписано "1926 - 2022" над празнично корги, носещо коледна шапка, и посланието "Благодаря ви за всичко, мадам".

За феновете на Даяна Notjust е използвал като прототип известният пуловер с черна овца на покойната принцеса на Уелс и му е придал коледен вид, като е заменил овцете с празнични елени.

Пуловерите са изработени от акрилна прежда, произведена от рециклирани отпадъци, и според марката половината от приходите ще отидат за благотворителните организации за младежки спорт Football Beyond Borders и Bloomsbury Football.

Представител на марката, която от 2017 г. насам е събрала повече от 100 000 долара за благотворителност, заяви, че NotJust е избрала да помогне на организации, които "използват силата на футбола, за да променят живота на младите хора", вдъхновени от тазгодишното Световно първенство по футбол, пише още БГНЕС.

Вижте повече за кралица Елизабет II в следващите видеа: