На 23 март ни напусна Татяна Лолова.

Много нейни колеги и приятели публикуваха снимки и истории с великата българска актриса.

"Толкова хубави кътчета има на тая земя, а толкова вредители които искат да я съсипят. Защо, бе? Ще идете на Марс ли да живеете?", казва Лолова във видео, което публикува журналистът Георги Тошев (редактор на книгата ѝ "Дневници и делници"). 

Актьорът Стоян Радев ("Белези", "Съни Бийч") публикува обща снимка с актрисата в Инстаграм. Той цитира нейно интервю, в което тя казва: ""Няма нищо по-тъжно от тъжния човек. Няма нищо по-хубаво от това да имаш желание, настроение, да си усмихнат. Усмихнатият човек е красив човек, независимо от природните си черти. Един намръщен човек, дори да има хубави черти, не проличават"

Нейният колега Мариан Бачев разказва спомен от първата им среща:

"В една от паузите на снимките някой се опита да пусне неприличен виц. Тя извика:

- Не, не в мое присъствие! Ще изляза и тогава си говорете, каквото искате!

Отначало си помислих, че се шегува. Но не! Тя беше сериозна! Тя излъчваше чистота! Не искаше професията да бъде опорочена!"

Той публикува и снимка с автограф и посвещение от актрисата.

"Сбогом, маме!", казва Малин Кръстев. 

Музикантът Джейсън Брад Люис публикува обща снимка и разказва спомен: "Паднах ѝ на колене! Казах ѝ, че филма "Топло" съм го гледал над 100 пъти и знам всяка една нейна реплика. Тогава не беше пандемия, толкова я прегръщах и ѝ целувах ръка. Любимата актриса на Мама..."

Продуцентът Иво Тодоров си припомня скорошен разговор с нея. "Наскоро й звънях за участие. Беше тъжна и разстроена. Каза ми: "Канят ме, за да съм весела. Но аз не съм весела..."

Обща снимка в студиото на Татяна Лолова и Орлин Горанов публикува Игор Марковски.

Водещият на bTV Светослав Иванов качи запис на предаването "120 минути", в което участва Лолова:

Примата Лили Иванова:

Поетът и драматург Стефан Иванов си спомня: "провел съм, за съжаление, само един професионален разговор с нея, но пък в дома й. казах на таксиметровия шофьор, че закъснявам. попита ме закъде и като разбра каза "за таня ще мина в насрещното".

Писателят Георги Господинов си спомня в групата "Физика на тъгата": "Много години по-късно когато с естествения си смях дойде при мен на някаква литературна премиера и каза хайде де, все чакам да напишете нещо за мен специално да го изиграя, ще остарея, й разказах за първия ми спомен от нея като дамата от телевизора с кученцето. Всеки има спомен от такива хора, дори да не ги е познавал лично, те са станали някаква част от пътя... Светъл път и смях горе, светла Татяна Лолова"

Снимка: https://www.facebook.com/groups/134137203363104/