Певицата Лейди Гага няма да плати награда от 500 хиляди щатски долара на жената, върнала кучетата й, които бяха откраднати през 2021 г., предаде Би Би Си, като цитира съдебното решение.

Ищцата Дженифър Макбрайд заведе дело срещу изпълнителката за обещаното възнаграждение "без въпроси", както и за обезщетение в размер на 1,5 млн. щатски долара.

Според съдията по делото, Макбрайд не може да претендира за парите, тъй като ролята й при връщането на кучетата на звездата е довело до присъда за получаване на крадени вещи.

Снимка: Instagram

Адвокатът на ищцата заяви, че певицата е нарушила договорката и я е измамила, като не е платила наградата след връщането на домашните й любимци.

В решението си съдията Холи Джей Фуджи пише, че Макбрайд "няма право на последващо обезщетение“.

През февруари 2021 г. Райън Фишър разхожда трите френски булдога на Лейди Гага в Холивуд, когато е прострелян в гръдния кош – действие, което окръжната прокуратура на Лос Анджелис нарече "хладнокръвен акт на насилие".

Снимка: SAINT ROCQUE/ INSTAGRAM

През декември миналата година Джеймс Хауърд Джаксън беше осъден на 21 години затвор за опит за убийство, припомня БТА.

След стрелбата Джаксън и съучастниците му взели две от кучетата. Третото избягало и по-късно е намерено от полицията. Двете откраднати животни са върнати невредими от Макбрайд два дни по-късно, след като Лейди Гага предлага наградата.

Снимка: Instagram/@ladygaga

Жената е арестувана заедно с още четирима души през април 2021 г. и е обвинена в съучастие в опит за убийство.

През декември тя сключи споразумение за отпадане на това обвинение и не се призна за виновна по обвинението в получаване на откраднато имущество, за което беше осъдена на две години условно.

Тя отрича да е замесена в кражбата, като твърди, че е взела домашните любимци на Лейди Гага само "с конкретната цел – да осигури защитата им и да ги върне безопасно".

Снимка: Getty Images

Това е нещо, което адвокатите на носителката на награди "Грами" и "Оскар" твърдят, че "няма никакъв смисъл".

Сега съдията потвърди предишно решение, като заяви, че Дженифър Макбрайд не може да претендира за възнаграждение, защото "има нечисти ръце".