Всяка година стотици пожарникари от цяла Австралия изпращат свои снимки, за да се включат във фотосесията на традиционния годишен календар. "Само 24 от тях биват избрани за снимки", казва Дейвид Роджърс, директор на австралийския пожарникарски календар пред Bored Panda. "Но дори и тогава няма гаранция, че ще направят впечатляваща снимка, която да бъде включена в календара." След тази строга селекция, излиза продукт със снимки на пожарникарите, който вълнува стотици хиляди по цял свят. Тазгодишната фотосесия е продължила 17 дни.

Австралийският календар на пожарникарите е създаден през 1993 г. в подкрепа на Фондацията за детска болница. Парите от продажбата му се предоставят за изследвания на детските изгаряния. От началото на кампанията до момента са събрани над 3,2 милиона долара за различни благотворителни организации.  

„2019 г. и началото на 2020 г. бяха особено опустошителни и светът скърби за Австралия, тъй като ние претърпяхме катастрофални пожари и загубихме около 1 милиард животни от нашата разнообразна дива природа“, споделят от екипа на австралийския пожарникарски календар в изявление. Затова тази година популярният календар за любителите на животните ще бъде по-важен от всякога. Със средствата от изданието за 2021 г. ще бъдат лекувани ранените диви животни в последните пожари.

Животните, с които са направени снимките, са от няколко австралийски благотворителни организации. "Те се включват в снимките предимно с кученца и котенца. Патетата, алпаките, козите и агнета са от ветеринарната клиника за диви животни "Кърамбин", споделя още директорът на продукцията. 

Някои пожарникари харесали толкова много животните по време на снимките, че след това ги осиновили. 

Харесва ли ви този огнеборец?

Харесва ли ви този огнеборец?

Харесва ли ви този огнеборец?