Когато е на 27 години, французинът Силвин Елен преподава в частно училище в Лондон и по същото време преживява тежка емоционална криза. Изход от нея намира в татуировките.

Днес, 8 години по-късно, той е "най-татуираният французин". Цялото му тяло (включително езика) е покрито с рисунки, направени с игла, а очите му са черни. Цветът им не е постигнат с лещи, а с хирургическа намеса. Лекари превръщат склера (бялото в очите) в черен цвят.

"Правя си татуировки, защото когато нещо ти харесва, не се спираш. В момента покривам тялото си с втори слой, след това ще последват трети и четвърти, а накрая се надявам да бъда изцяло черен", споделя плановете си 35-годишният Силвин.

Грандиозните промени във външния му вид обаче донасят някои проблеми в професионалния живот.

Докато преподава в детска градина в малък град до Париж, тригодишно дете се оплаква на родителите си от кошмари. След подадения сигнал към ръководството на учебното заведение Силвин е отстранен от работа.

"В детска градина от 70-80 деца едно се оплака от мен... То дори не е било в моя паралелка, може би ме е виждало случайно по коридорите, аз лично никога не съм го срещал, не съм бил в една класна стая с него", казва Силвин и добавя: "Решението на директорите бе разочароващо за мен. Те веднага заеха страната на родителите, без да се опитат да ме защитят."

Вижте какво още казва за себе си ексцентричният учител, както и какво мислят децата за него  във видеото по-горе.