Елиът Пейдж публикува в Инстаграм първата си снимка, на която е гол до кръста, откакто премина през операция за премахване на гърдите в началото на годината.

В края на 2020 г. актрисата Елън Пейдж съобщи, че се идентифицира като мъж и вече ще се нарича Елиът. Малко след това Елиът започна процедурата по смяна на пола. В края на април транссексуалният актьор, който преди 13 години бе номиниран за „Оскар“ за филма „Джуно“, даде интервю за Опра Уинфри, в което разказа за новия си живот.

Актьорът сподели, че най-голямо удоволствие му носи да излезе от банята и да види в огледалото, че изглежда като мъж, както се и чувства.

„Откакто бях съвсем малък знаех, че съм момче“, сподели 34-годишният Елиът. „Пишех фалшиви любовни писма и ги подписвах като „Джейсън“. Във всеки аспект от живота си бях и съм това. Не можех да разбера защо ми казват, че не съм и че няма да стана мъж, когато порасна. Сега най-после отново съм себе си и е прекрасно, но има и малко тъга.“

В края на януари Елиът Пейдж и съпругата му, хореографката Ема Портнър, се разведоха след 3-годишен брак.

„Обмислихме го внимателно и стигнахме до извода, че е време да се разведем официално, след като от миналото лято не живеем заедно. Оставаме с най-добри чувства един към друг и близки приятели", гласеше съобщението на двойката.

Елиът не е единствената транссексуална звезда сред холивудските знаменитости. В периода 2012-2016 г. режисьорите, известни като братята Уашовски, разкриха, че са променили пола си и вече са сестри с имената Лана и Лили.