Актьорът Елиът Пейдж, който допреди няколко месеца познавахме под името Елън Пейдж, обяви в края на миналата година, че е трансмъж и промени името си на Елиът. Сега той даде първото си интервю като мъж за списание „Тайм“.

 

 

„С дълбок респект към тези, които дойдоха преди мен, благодарност към тези, които ме подкрепяха и огромна загриженост към поколението транс младежи, които трябва да защитаваме, ви моля да се присъедините към мен и да се преборим с антитранс законите, омразата и дискриминацията във всичките ѝ форми.“

В интервюто си Елиът признава, че е привилегирован и иска да използва платформата си, за да помага на други транс хора. Актьорът вече има много предложения да изпълнява роли на транс мъже и дори на биологични мъже.

 

 

Преди да обяви, че е мъж, Елиът, тогава все още Елън, получи номинация за „Оскар“ за ролята си във филма „Джуно“, който постигна огромен комерсиален успех и спечели благоразположението на критиците.

През последните години Елиът се снима в сериала „Академия Чадър“, в който изпълнява ролята на Ваня Харгрийвс. В момента се снима третият сезон и Елиът споделя, че всичките му колеги го подкрепят, но понякога използват обръщение за жена, както са правили досега.

 

 

Всички очакват да видят как ще се промени образът, актьорската игра и кариерата на Елиът, но едно е сигурно – той няма да спре да играе: „Развълнуван съм да продължавам с актьорската игра сега, когато вече съм този, който съм в това тяло. Без значение какви са изпитанията и трудните моменти, нищо не може да се сравни с начина, по който се чувствам сега.“

Снимка: Getty Images

Малко след като стана ясно, че Елън вече е Елиът, актьорът се раздели със съпругата си. Въпреки това танцьорката Ема Портнър изрази подкрепата си за бившата си съпруга.