Социалната мрежа, в която "говорим" на последователите си със снимки, е истинска съкровищница за стил и модни тенденции. В Инстаграм можете да открие бъдещето си яке, новата прическа или идея за следващия си маникюр. А още по-хубавото е, че можете да подходите комично и да погледнете на модата от един много по-различен ъгъл (а защо не и от няколко).

Предлагаме ви 10 акаунта, които да последвате през 2019 г. С тях ще се смеете, вдъхновявате и шокирате. 

1. Акаунтът, който дори "Vogue" хареса
Профилът няма толкова много последователи за сега, но няколко негови снимки вече са били публикувани от манекенката Лили Олдридж, от "Vogue" (Германия) и харесвани от модела Емили Ратайковски. Ако сте почитатели на бански, искрящи модели, то и вие сте потенциален фен.

2. Сравни снимките на звездите
"Celebface" е акаунт, който прави сравнение между публикувани снимки на звездите в Инстаграм, в Getty или в личните им профили. Така различните ефекти, които са използвали знаменитостите в личния си профил, се съпоставят спрямо професионалната им снимка в Getty и редакциите не остават скрити за всяко ловко око. 

 

3. Модни мемета и колажи
Фреди Смитсън се превърна в моден меме цар - той е човекът, който обу Доналд Тръмп в Чизми. Акаунтът му разполага със съвременни и комични колажи, които умело сдвояват света на модата и политиката или света на модата и поп културата. 

 

4. Върджил Абло - креативен директор "Louis Vuitton Men"
През 2018 той дебютира с първата си колекция за "Louis Vuitton", но и е едно от най-разпознаваемите лица на модата. Върджил Абло стои зад уличния бранд "Off-White" и е бивш стилист на Кание Уест. Публикациите му в Инстаграм вдъхновяват и съумява да балансира между споделяне на снимки свързани с творчеството му и такива от ежедневието. 

 

5. И още модни колажи
Това е друг майстор на колажите, които често са доста странни, но винаги се фокусират върху света на модата. От него се очаква само неочакваното за 2019 г.  

 

 

6. Фреди Харъл и нейният зашеметяващ стил
Тя има заразителна усмивка и вероятно нейният позитивизъм е причината феновете в профила й да се роят. По-рано тази година Харъл ни показа от близо своята професия и зад кулисите имаше много зашеметяващи дрехи.

 

7. В духа на 90-те 
Ако сте от децата на 90-те или сте заседнали в този период, то тук ще откриете множество вдъхновяващи снимки. 

"Spice Girls for Polaroid" - снимка на Адриан Грийн, Лондон, май 1997 г.

9. Профилът, в който можете да откриете снимки на любимите си модели
В този профил вероятно ще откриете снимки на любимите си модели и знаменитости, защото зад него стои фотограф Емануел Д'Анджело. Ще срещнете усмивките на Бела Хадид, Емили Ратайковски и други.

 

 

 

10. Акаунтът, който издирва модните съвпадения
Когато някой модел от бляскаво модно ревю съвпада с друг модел от друго също така бляскаво ревю, никак не е добре. Този акаунт разкрива модни "съвпадения", които са далеч от случайността.