Тайеб е село, което се намира в Йемен, провинция Сана. В него облаците са в краката ви, а не над главата. Селото се намира високо в планината Хараз, над облаците.

Йемен се намира в Югозападна Азия в южния край на Арабския полуостров, между Оман и Саудитска Арабия. Разположен е на пролива Баб-ел-Мандеб, който свързва Червено море с Индийския океан.

„Въпреки възвишението на планините, достигащо близо 3200 метра надморска височина, времето е топло и приятно. Става много студено в началото на деня през зимата, но с изгрева става не само красиво, но и топло“, каза Карим ал Харази, един от водачите из планинските села. Местността е известен с производството на най-доброто йеменско кафе.

Клик на видеото долу.

В миналото Хараз е бил крепост на династията Сулайхид от 11 век. Все още има много добре запазени сгради от този период. Крепостта Масаар е построена от Али бин Мохамед ал-Солиехи през 448 г. преди Христа, за да се защитава от врагове. 

В планината се намира и невероятният град Ал Хаджара, който е построен върху камъните. В превод името буквално значи “От скалата”.