Телевизионният продуцент Саймън Коуел предизвика взрив от емоции в шоуто „Америка търси талант“. След изпълнението на 30-годишната болна от рак Джейн той заяви „Няма да ти дам „Да“, като веднага след неодобрителните възгласи на публиката добави „Ще ти дам нещо друго“ и натисна златния бутон.

Джейн е от щата Охайо и пее с артистичния псевдоним Nightbirde. Пред журито, в което освен Коуел са още Хайди Клум, София Вергара и Хауи Мандел, тя изпълни своя собствена песен, озаглавена "It's OK,". В нея тя разказва за последната година от живота си, преминала под знака на борбата с рака.

„При последния преглед се оказа, че имам ракови клетки в белите дробове, гръбначния стълб и черния дроб. Но искам всички да знаят, че това не ме плаши“ – сподели Джейн пред журито. 

„Натиснах златния бутон, защото всичко в нейното изпълнение беше специално. Гласът й е очарователен. Бях напълно хипнотизиран. Всяка година в шоуто виждаме необикновени хора, но тя е невероятен талант и вдъхновяващ пример“ – коментира 61-годишният Саймън Коуел, който след дъжда от златни конфети се качи на сцената и прегърна Джейн.

Зад кулисите младата жена сподели „Имам 2% шанс за оцеляване, но 2 е различно от нула. Два процента все пак е нещо и искам хората да знаят колко невероятно е това“.