След натоварена и изтощителна година, прекарана в работа, ежедневни грижи и тичане по задачи идва лятото- сезонът на почивките.

  • Макар и с 8 години закъснение защитена зона „Камчия“ е факт
  • Открихме къде се крие „тайната“ за пенсиите в България
  • Лятната ваканция на звездите
  • Забравете за Фейсбук и Инстаграм, докато сте на почивка. Ето защо
  • Пет нови защитени територии в България – сред тях са „Бабу́” и „Река Белица”
  • Животът им е във вашите ръце – как да предпазите домашните си любимци от летните жеги
  • Яхта под наем в България – какви са цените?
  • Суха, изтощена и заплетена - как да възстановим косата си след ваканция?
  • ТОП 10 на най-търсените места за каравани този сезон
  • Фото пътеводител за крепостите и античните градове в България

 

Планина или море?

Силна връзка с природата или оживени морски курорти? Красиви изгреви на морския бряг или безкрайни нощи под звездите в планината?

Планината е място, на което хората могат да се свържат с природата и да повдигнат духа си. Чистият въздух, удивителните гледки и тишината са все по-предпочитаната терапия за пречистване от стрес и напрежение.

Снимка: instagram.com/maya_eye/

Планината е чудесно място за бягство от градската суматоха и горещините. Спокойствие, без много шум и тесен кръг от приятели могат да превърнат и малкото прекарани дни там в мощен генератор на позитивни мисли и енергия.

Какво ще кажете за разходки из гори, скали, езера, върхове, където се откриват гледки на смайващ растителен и животински свят? Колоездене, катерене, йога и медитации са само една малка част от активностите, които могат да занимаят тялото и ума ви.

Когато отивате на планина, не забравяйте да включите телефона си на режим „използвам само фенерчето при нужда“ и да поздравявате всеки минувач, с който се разминавате. Хората там са много мили и добросърдечни. Те ще ви пожелаят „Приятен ден“ дори и да не ви познават.

Снимка: Росица Николова

Море


Загар, морски бриз и слънцезащитен фактор. Грабвайте плажните чанти и да се потопим в дълбините на една почивка, изпълнена с много ендорфин (хормон на щастието).

Много хора откриват сезона за море на 1 юли, когато е July morning. Посрещат изгрева на плажа в приятна компания и с коктейл в ръка. Летни хитове и много танци на плажа през деня, а вечер - морски деликатеси и незабравими моменти.

Подходящи за малки и големи, морските градове предлагат разнообразие от забавления като разходка с лодка, каране на сърф, плажни спортове и увеселителни паркове с най-различни атракции. Ако искате ваканция, изпълнена с щури купони и романтични разходки по морския бряг- то тогава вашето място е точно до морето.
Пусни се по гребена на вълната и подготви телефона си за много снимки и сторита, които да запечатат най-готините моменти от пътуването ти.