Роналд Кларк е замесен в случай известен като „Човекът с бонбоните“ или „Убиецът с пикси стикс“. Той е обвинен за натравянето на собствения си син.

Кларк тръгва заедно с двете си деца – Тимоти и Елизабет и още няколко техни приятели, да събират сладки от къщите в квартала. По време на забавната обиколка в Диър Парк, предградие на Тексас, Роналд дава на всяко дете Pixy Stix – бонбони на прах. Той твърди, че ги е взел от къщата на съсед. По-късно същата вечер Тимъти се оплаква от болки в стомаха и започва да получава гърчове. Скоро е откаран в болницата. 31 октомври 1974 г. се оказва последният му ден живот.   

Разследване по случая

Резултатите от аутопсията показват, че Тимъти е починал от отравяне с цианид. Другите деца, които са получили отровните Pixy Stix, не са пострадали, защото не са яли от бонбоните. Установено, че Кларк е възнамерявал да получи пари от застраховката „Живот“ на сина си.

Съдебни производства

Кларк е арестуван и обвинен в убийството на сина си и в опит за убийство на другите деца. По време на съдебния процес става ясно, че той умишлено преди това е сключил застраховка „Живот“ на двете си деца. Обвинението твърди, че той сам е добавил цианид в бонбоните Pixy Stix. Защитата на жестокия баща твърди, че той е невинен, и предполага, че неизвестен нападател е подправил бонбоните.

Присъда

През юни 1975 г. Роналд Кларк е признат за виновен за убийството на собствения си син и четири опита за убийство на други деца. Той е осъден на смърт чрез смъртоносна инжекция.