135,26 см - това е новият световен рекорд за най-дълги женски крака. Притежателката им е Маки Карин, на 17 години от Тексас, САЩ. Рекордът е записан в Книгата на Гинес. Тепърва Маки ще расте още, но тя вече има и друга цел. Следващият рекорд, който иска да регистрира, е, за най-млад моден модел с дълги крака.

"Бъди себе си - всички отанали са заети" е мотото на момичето.

Майката на Маки винаги я е подкрепяла и я е учела да цени и да се радва на различното у нея. Заради ръста си, още на 2 годинки Маки е изглеждала по-голяма. Често хора по улицата са срещали майка й и са я питали защо това голямо дете все още е с памперс, без да знаят реалната възраст на Маки.

За да се изравни по ръст с дъщеря си, майка й трябва да се качи на стълбичка.

 ⁣

Снимка: instagram.com/_maci.currin_/

На 15 години Маки осъзна, че краката й са по-особени. Случва се, когато някой я попитал дали би искала клинове, направени специално за нея. Оттогава тя разбира, че краката й са това, което я прави забележителна. 

Маки насърчава и отаналите хора, които са високи или имат други уникални атрибути на тялото си, да не го прикриват. А на бъдещите желаещи да чупят рекордите на Гинес тя казва „Не позволявайте на никой да промени решението ви, просто го направете.“ ⁣

Точните размери, с който тя влиза в Книгата със световните рекорди на Гинес, са - десен крак - 134,3 см, ляв крак - 135,26 см.