Имигрантската криза на континента бушува с пълна сила, но отношението на някои страни в ЕС към етническите малцинства продължава да не се променя и развива. А следващите карти на Reddit потребителя Bezzleford нагледно показват колко некомфортно биха се чувствали гражданите им, ако тяхното дете има интимна връзка с представител от друг етнос.

За създаването на статистическите карти са използвани данни от доклад на Европейската комисия през 2015 г. от допитване сред всички 28 членки на ЕС за това как биха се чувствали техните граждани, ако някое от децата им има връзка с тъмнокожи, азиатци, мюсюлмани или евреи.

Изготвените карти помагат човек бързо да се ориентира визуално в ситуацията. Колкото по-зелен е нюансът - толкова по-либерално е отношението на хората в страната към различните етнически групи, докато колкото по-червен става цветът - толкова по-расистки настроени са гражданите в държавата.

Картите онагледяват само четири от зададените въпроси за доклада, вижте повече информация в сайта на European Commission – Public Opinion.