Чистачки от санитарната служба в индийския град Парапанангади в щата Керала удариха джакпота в лотарията, но макар и получиха голяма печалба, те не напускаха работата си, съобщава BBC.

Група от 11 жени, които събират небиологични отпадъци, участваха в лотарията и спечелиха 112 милиона рупии (една индийска рупия е равна на 0,011 евроцента). Обикновено тези жени печелели около 250 рупии на ден.

Естествено, че парите не им стигали за препитание, затова те често вземали пари на заем за образованието на децата си и други разходи. Надявайки се да поправят ситуацията, от време на време те дори се обединявали, за да си купят лотариен билет.

През юни чистачите си купуват билет на стойност 250 рупии. За да направят това, девет от тях дават 25 рупии, а други две по 12,5 рупии. Сега след плащане на данъци те ще приберат печалба от 63 милиона рупии. Жените, които са играли с по-малки суми, ще си поделят 6,3 милиона рупии, пише още БГНЕС.

Индийките вече планират как да похарчат парите.

Един от тях ще построи къща и ще изплати дълговете. Домът й биле разрушен по време на наводненията в Керала през 2018 г.

Други планират да използват парите, за да образоват децата си или да си довършат стоящите се къщи.

Всички казват, че ще продължат да работят по сметосъбирането и изграждането на обществени тоалетни, тъй като тази колективна дейност им носи благополучие.