Едно от най-чаровните лица на bTV - водещата в предаването "Тази събота и неделя" - Александра Кръстева се включи в летния ни гид с няколко островни предложения за почивка ;) 

Правя всичко възможно всяко лято да прекарам максимално дълго време близо до морето. През последните години разделям лятната почивка между Гърция и България.

По плажовете на Лефкада

Две поредни лета прекарах на остров Лефкада – невероятно красиво място! Пътуването с кола е дълго – отнема около 8 часа, но на острова трябва да имаш автомобил задължително, защото почти всеки плаж е сравнително далеч за ходене пеша. Съветът ми е да не ходите на острова през август – температурите са доста високи в тази част на Гърция.

Миналото лято прекарах на остров Амулиани – доста по-близо е, пътуването с кола е леко и приятно. Островът е малък и е подходящ по-скоро за семейна почивка, за разлика от Лефкада, където можете да откриете много клубове, барове и таверни.

Задължителни правила за гръцките острови – носете си репелент и аква обувки. Първото, защото комарите са много!!! А второто – по-голямата част от красивите плажове (особено на Лефкада) са покрити с камъчета, по които е доста болезнено да се ходи бос.

Всяко лято прекарвам дълъг уикенд на Южното Черноморие – село Лозенец си остава любимо вече доста години. Ако някой все още живее с мисълта, че на тези малко квадратни километра се събират твърде много хора – е, тази мода отмина. Разбира се, доста по-спокойно е през седмицата, отколкото през уикенда.

Северното ни Черноморие също не е за подценяване – изключително чиста вода, макар и да е по-хладно, отколкото на юг.

Грабвайте джапанките и тръгвайте за морето – душата и тялото си почиват по-добре близо до синьото :)