Малко хора знаят, че по света все още има градове, които се нуждаят от жители. За да привлекат такива, те дори плащат на хората, за да се установяват там и да започнат да работят. Ето 7 места, където може да отидете, да пътешествате и да поживеете, че и да ви платят за това.

1. Детройт, Мичиган, САЩ

Автомобилната столица на САЩ ― така наричаха Детройт преди време. Старата му слава обаче отдавна отмина и градът не е това, което беше. Все пак държавниците се опитват да върнат блясъка му с някои законови мерки. Правителството е въвело нова програма с име Challenge Detroit, в която се търсят $2,5 хил. професионални работници в различни сфери.

2. Аляска, САЩ

Ако харесвате зимата, белоснежните пейзажи, не обичате да бързате и се чувствате добре при ниски температури, животът в Аляска може би е точно за вас. Там има специален правителствен фонд, от който се заплаща на ентусиастите, решили да заживеят там. Населението в Аляска рязко намалява. Единственото условие да получите пари от този фонд е да сте живели в Аляска поне 1 година.

3. Провинция Саскачеван, Канада

В тази канадска провинция предлагат нещо атрактивно за завършилите след 2010 г. На младите хора се предлага заплащане от $20 000, за да живеят и работят в града в продължение на 7 години. 

4. Ниагарският водопад, Ню Йорк, САЩ

Правителството отделя за завършващите университета по $ 7000, за да ги поощри да започнат работа в предприятия, които се намират в близост до водопада в продължение на 2 години. 

5. Понга, Испания

В това очарователно селце е едно от най-старите селища в Испания. За да привлекат по-млади хора и да съживят местната икономика, правителството предлага 3000 долара на всяко семейство, което се премести да живее там. В допълнение към това дават и по 3000 долара за всяко родено в селото дете. 

6. Утрехт, Холандия

Холандия е известна по цял свят със своите социални експерименти. Един от тях е - 1000 долара на всеки жител просто така.  


7. Кертис, Небраска, САЩ

Тук предлагат безплатна земя на хората, на която да си построят дом. Достатъчно е само да имат интересна идея за къщата си и с нея да се облагороди местната инфраструктура.