За поредна година Бърнинг Мен се доказа като най-откаченият фестивал в света, като събитието край градчето Блек Рок Сити в пустинята Невада събра над 70 000 екзалтирани участници в дните от 25 август до 2 септември.

Традиционно Бърнинг Мен има нова тема всяка година, като за 2019 г. тя беше "Метаморфози" - идея, замислена като същински "празник на промяната и изследване на непостоянността" и опит за "прегръдка на неуловимото сега". Невероятните произведения на изкуството, скулптури и, разбира се, фестивална мода успяха добре да изразят концепцията на феста, както ще се убедите от снимките.

Тъй като участниците в Бърнинг Мен са насърчавани да ограничат използването на социалните мрежи и смартфоните по време на събитието, най-добрите кадри обикновено заливат интернет, след като вече всички са си тръгнали от фестивала. 

Адската жега това лято изобщо не разколеба участниците да присъстват на епичния фестивал, а може би дори още повече разгорещи ежегодната сбирка, която започва да изглежда все по-откачена.

Вижте по-долу някои от любимите ни снимки от Бърнинг Мен 2019, които направо изглеждат нереално.