Отминаваща година със сигурност ще ни остави нови спомени, но новата 2018-а се задава с още по-горещи места, които ще искате да посетите, щом ги зърнете. Класацията на травъл сайта Lonely Planet е повече от впечатляваща - не само ще ви спести доста пари, но и ще ви предложи наистина невероятни места, където да отседнете по цялото земно кълбо.

 

Хотел Silo в Кейп Таун, Южна Африка. Защо: новооткритият музей за съвременно изкуство Zeitz Museum of Contemporary Art Africa (MOCAA), разположен в промишлени силози.

 

Тематичен парк Huis Ten Bosch в Сасебо, Япония. Защо: плаващ двуетажен хотел в популярния увеселителен парк на префектура Нагасаки.

 

Thousand Lakes Lodge в Австралия. Защо: изследвайте девствената красота на тасманийския остров - разходка сред природата, разкриваща невероятни пейзажи.

 

Хотел Blue Lagoon в Исландия. Защо: Малко са местата по света, където ще намерите такова спокойствие от всичко сред естествените горещи извори на Ледената земя.

 

Хотел Jam в Белгия. Защо: Неповторима индустриална естетика и концептуален дизайн, способна да впечатли всеки градски номад. 

 

Youth Hostel в The Sill, Великобритания. Защо: Разположен в национален парк Нортъмбърланд, целият комплекс се захранва с възобновяема енергия.

 

Ваканционни вили Awasiiguazú в Аржентина. Защо: за всички ценители на Атакама, Патагония, водопада Игуасу и останалите природни прелести на южноамериканската страна.

 

Хотел The Robey в Чикаго, САЩ. Защо: Арт-деко и модернизъм в многоетажна кула, разкриващ невероятна 180-градусова панорама над американския мегаполис.

 

The Highlands Camp в Танзания. Защо: това посещение в сърцето на резервата Нгоронгоро ще предефинира разбиранията ви за Черния континент - време е за сафари.

 

Хотел Null Stern в Швейцария. Защо: хотел, който не попада в нито една категория за звезди, защото е разположен на открито под милиардите звезди и в който единствената звезда сте вие.