Класиката от 1986 г., в която Кристоф Ламбер изпълнява ролята на безсмъртния воин от XVI век Конър Маклауд, ще получи продължение от Lionsgate с Хенри Кавил в главната роля.

Режисьорът на "Джон Уик" Чад Стахелски е дал обещаваща информация за процеса на предпродукция, заявявайки пред Collider: "В момента сме в процес на доработване. Мисля, че знаем какво искаме. По-важното от всичко е, че знаем какво искаме да направим".

Що се отнася до Кавил, поканената за ключовата роля звезда все още участва в преговорите и Стахелски потвърди, че той е "един от големите ми избори" за филма.

Снимка: Getty Images

"Не става въпрос само за мускули и душевност. Смятам, че той има невероятен диапазон и мисля, че ще донесе нещо много специално", допълва той.

В оригиналния филм сър Шон Конъри, Ламбер и Кланси Браун са в ролята на безсмъртни същества, които се преследват едно друго, за да съберат повече сила.

Филмът, забележителен с фразата си "There can be only one" и саундтрака на Queen, породи четири продължения и три спиноф телевизионни сериала, пише още БГНЕС.

Не е ясно дали Хенри Кавил ще изиграе съвсем нов герой или такъв от предишен проект, но Чад смята, че звездата от "Супермен" има "физиката и харизмата да изиграе главната роля във филма".

Снимка: Getty Images

"Още по време на първата ни среща подозренията ми се потвърдиха: Хенри веднага се заигра с идеята за бремето на безсмъртието и в очите му се виждаше, че може да се преобрази от млада, жизнена душа в стара, мъдра душа. Той притежава потенциал да изиграя тази комбинация, от което бях очарован", заяви наскоро Чад Стахелски.

Вижте интервю с "Шотландския боец" Кристоф Ламбер във видеото по-долу: