Честито на Станислав Яневски, който посрещна „Малък Джентълмен“ в семейството си! Актьорът, който изпълни ролята на българина Виктор Крум в четвъртия филм от поредицата „Хари Потър“, съобщи радостната новина във Фейсбук, но постът му предизвика объркване сред феновете, които помислиха, че е станал татко.

Снимка: profimedia.bg

В крайна сметка се наложи Яневски да уточни, че бебето не е негово, а на първия му братовчед:

През 2005 Станислав Яневски беше избран за ролята на Виктор Крум, който е един от най-добрите играчи на магическия спорт куидич. Крум играе на същия пост като героя на поредицата и става идол на Хари Потър, а по-късно двамата се изправят един срещу друг в Тримагическия турнир.

В една от сцените режисьорът Майк Нюъл поискал от Яневски да каже нещо на български във филма и ако се заслушате в сцената с лабиринта, ще го чуете как вика „Разкарай се!“ на Хари Потър.

Сцена от "Хари Потър и огненият бокал" (2005 г.)
Снимка: imdb.com

Актьорът се е снимал и в „Хари Потър и даровете на смъртта: Част 1“, но сцената в крайна сметка е отпаднала. По принцип трябваше да го видим да танцува с Ема Уотсън (Хърмаяни Грейнджър). В четвъртия филм Виктор Крум и Хърмаяни имаха романтична връзка.