Най-красивата българка за 2019-а е от София, казва се Радинела Чушева и е на 23. Завършила е журналистика в УНСС, а в момента учи магистратура. Висока е 170 см. От визитката й научаваме, че обича да пътува по света, да научава нови неща за различните култури и ценности, а също и да танцува и пише поезия. Поставя семейството най-високо и смята, че то е най-голямата ценност. Радинела ще представи страната ни на световния конкурс „Мис Планет“ 2020.

Първа подгласничка стана Румяна Данаилова от Варна.

Тя е на 20 години и е висока 175см. Завършила е Частна търговска гимназия във Варна, със специалност Банково дело. В момента е студентка в Икономически университет - Варна и изучава "Икономика и управление на търговията". Владее английски и немски език. Най-голямата ѝ страст са изявите на модния подиум и професионалните ангажименти в сферата на модата.

Втора подгласничка е Стелиана Иванова от Пловдив, която ще представи България на световния конкурс „Мис Земя“ във Филипините.

Тя е на 18 и е ученичка в гимназия с хуманитарен профил. Желанието й е да следва психология. От 5 години се занимава професионално с мода, снима за редица модни марки. Страст й е и спортната аеробика, като е печелила много международни състезания.

Част от журито бяха четири от носителките на титлата Мис България - Наталия Гуркова, Елена Ангелова, Тамара Георгиева и Теодора Мудева. Участничките дефилираха в три тура – по бански и два тура с официални тоалети. По традиция и тази година участничките се ангажираха с конкретна социална кауза – в защита на планетата от глобалното замърсяване.

Коментар на редактора:
Тъй като красотата е субективно понятие и всеки я разбира, вижда и усеща по различен начин, ще огранича скромния си коментар по темата с едно сравнение на най-красивата българка за 2019-а - Радинела Чушева и първата „Мис България“ (1967) изобщо – Бранимира Антонова, която по стечение на обстоятелствата е родена на днешната дата.

 

Снимка: LostBulgaria/Facebook

Ето още няколко снимки от профила в Инстаграм на "Мис България" 2019: