Върху тревата в нюйоркския парк "Домино" с боя са очертани бели  кръгове, за да указват на хората да стоят на безопасно разстояние един от друг.

Паркът е рзположен в квартал в Бруклин и е един от първите, който измислиха начин за прилагане на социалното разстояние от 1,8 метра. Този вариант беше препоръчан при смекчаването на мерките срещу разпространението на коронавируса.

Снимка: Getty Images


Четири часа е отнело на персонала на парка да очертае всички 30 кръга. Те са разположени симетрично, на редове, като всеки е с диаметър 2,4 метра.

Тъй като времето се затопля, концепцията има за цел да държи хората на здравословно разстояние един от друг. Кръговете с боя са и едно от сравнително евтините и бързи решения на проблема.

Кръговете са част от мерките, които Domino Park използва, за да насърчи хората да се разхождат в парка, но безопасно. Другите включват знаци с насоки за социално дистанциране и носене на маски, полицейските служители, които патрулират района и раздават маски на лица на тези, които не ги носят.

Снимка: Getty Images


Парк "Домино" е завършен през 2018 г. от ландшафтните архитекти на James Corner Field Operations. Той е част от мащабна схема за съживяване на имота на бивша захарна фабрика, която е изоставена от години. В парка има още детска площадка, волейболна площадка, магазин с трапезария на открито и няколко зони за сядане с шезлонги и пейки.