Животът на един супермодел не е точно такъв, какъвто си го представяме всички – лъскав и безоблачен. През 2021 година една от най-красивите и известни жени в света в края на миналия век - Линда Еванджелиста, разкри как процедура, която имала за цел отслабване, всъщност я обезобразява до такава степен, че моделът изчезва от публичното пространство за 5 години. За този период от време тя се бори със страничните ефекти, като подуване и втвърдяване на мазнините, както и опитва да приеме своето ново аз.

„Повече няма да живея в срам и да се крия от другите“, заяви през 2022 година пред списание „Пийпъл“ тогава 56-годишната Линда.

Оказва се, че Ева, която е била на повече от 700 корици на списания, междувременно е преживяла още лоши новини – чува диагнозата рак 2 пъти само за 5 години.

В интервю за Wall Street Journal 58-годишната канадка разкрива, че след първата диагноза рак на гърдата през 2018 година се подлага на двойна мастектомия. Ракът й бил открит по време на рутинен годишен преглед при мамолог.

"Прогнозите не бяха добри и поради други здравословни фактори, без да се колебая, защото исках да оставя всичко зад гърба си и да не се занимавам с това, избрах двустранна мастектомия. Мислех си, че съм добре и съм готова за живота. Ракът на гърдата нямаше да ме убие", казва тя.

Четири години след операцията, при която са й премахнати и двете гърди, през юли миналата година, тя е диагностицирана с рак на гръдния мускул, който налага тя да се подложи на химиотерапия и лъчетерапия.

Еванджелиста казала на лекаря си да "изкопае дупка в гърдите ми", спомня си тя.

"Не искам да изглежда красиво. Искам да видя дупка в гърдите си, когато приключите. Разбирате ли ме? Няма да умра от това".

Прогнозата ѝ сега е "добра, но не и страхотна".

"Знам, че съм с единия крак в гроба, но съм в режим на празнуване".

Еванджелиста е искала да запази новината в тайна за известно време.

"Само шепа хора знаеха. А аз просто не съм от онези, които трябва да споделят всичко", казва още тя.

Линда Еванджелиста и Наоми Кембъл в компанията на дизайнерите Доменико Долче и Стефано Габана през 2003 г.
Снимка: Getty Images

През миналия месец 4 емблематични супермодела Линда Еванджелиста, Синди Крауфорд, Кристи Търлингтън и Наоми Кембъл, се събраха отново за фотосесия, за да пресъздадат емблематична корица на Vogue отпреди 33 години. На снимката липсваше единствено супермоделът от 90-те Татяна Патиц, която почина от рак на гърдата през януари тази година.

Вижте във видеото една дама, която споделя, че е жертва на пластичната хирургия: