Първото светско събитие, на което Алекс Петканова присъства след новината за развода си, беше премиера на детско филмче. Тя се забавлява с кадрите на "Ой! Къде изчезна Ной 2", но без сина си Габриел. 

Преди събитието, в стори, известната инфлуенсърка попита своите последователи кои маратонки да обуе. И двата показани чифта й били любими и това увеличавало колебанията й. 

След новината за развода Алекс Петканова е започнала и друго свое интересно занимание, а именно да попълва дневник за щастие. 

В разграфеното издание, което тя показва, има сектори, които се попълват в различно време на деня. Едно от местата пък е за записване на благодарности. Там Петканова е записала 3 изречения:

  • Че имам сигурност и дом.
  • Че хората, които обичам, са живи и здрави.
  • Че намирам сили да продължавам да се боря. 

Алек Петканова не е оставила празна и графата "Какво хубаво нещо очаквам да ми се случи през деня". Желанията на красавицата са да натрупа знания за психосоматиката

Произходът на думата психосоматика е гръцки (психе - дума и сома - тяло). По целия свят съществуват институти, в които медици, психолози, физиолози търсят обяснение за връзката между физическото здраве и психиката на човек.

За внезапни психотравми се считат загуба на близък, уволнение от работа, уплаха или насилие, които се отразяват върху физическото здраве.