Бившият кечист Скалата, който от няколко години е и изключително успешен актьор, беше трогнат от писмо на майка, чието дете е било диагностицирано с левкемия и в момента се бори за живота си. Малкият Хайръм освен това има и аутизъм. Според майката, най-голяма сила на болното момче вдъхва анимационното филмче „Смелата Ваяна“ (може да сте го чували и като „Моана“, тъй като в Европа заглавието е променено заради регистрирана търговска марка със същото име). Любимият му герой е полубога Мауи, чиято роля се озвучава от Скалата.

След като е получил писмото на майката, Скалата е бил трогнат. От написаното става ясно, че Хайръм мечтае да бъде като Мауи и постоянно повтаря, че е силен като него и ще се пребори с болестта си.

За да вдъхне допълнителна сила на момчето, Скалата записал и изпратил поздрав, в който пее една от песните на Мауи от филмчето:

Хайръм, знам, че съм някакъв напълно непознат човек, който звучи като твоя любим герой Мауи (само че има много голяма глава), но аз, заедно с милиони хора, които ще гледат това видео, ти изпращам много любов и сила.

И макар че малкото момче не е познавало актьора, много се е зарадвало на видеото. Скалата дори сподели отговора на майката: „Хайръм гледа видеото и много се смя на главата на Скалата. И всеки път, когато той споменеше името му, Хайръм се сочеше и се смееше. Щастието и надеждата не струват нищо и все пак са най-ценният дар.

Битката за живота на Хайръм продължава. Той е най-малкото от седем деца и семейството му се надяват, че вниманието, което момчето получи заради видеото на Скалата, ще им помогне да съберат необходимата сума за лечението му.