Поп певицата Сия разкри, че страда от синдрома на Елерс-Данлос и хронична болка.

Изпълнителката на хитовете "Chandelier" и "Cheap Thrills" сподели съобщение в Туитър към останалите, които страдат от хронична болка. Тя разкри също, че живее със синдрома на Елерс-Данлос - генетично разстройство, което влияе върху количеството и качеството на съединителната тъкан в тялото. Това може да причини различни симптоми - от прекалено разхлабени стави и прекалено еластична кожа, до лесни натъртвания и проблеми с храносмилането. 

Синдромът на Елерс-Данлос представлява група от наследствени системни заболявания с нарушения на съединителната тъкан, дължащи се на дефект в синтеза на колаген (тип I или III), който придава здравина на съединителната тъкан. Разхлабването на ставите при синдрома на Елерс-Данлос ги прави нестабилни и предразполага към хронична болка.

"Страдам от хронична болка, неврологично заболяване, Елерс-Данлос и просто исках да кажа на тези от вас, които страдат от болка, независимо дали физическа или емоционална: Обичам ви, продължавайте напред", пише Сия Фърлър в социалната мрежа. 

Снимка: Getty Images

"Животът е адски труден. Болката обезкуражава, но не сте сами", споделя в Туитър австралийската певица, която упорито крие своето лице по време на изпълненията и видеоклиповете си. 

Същинско алтер-его на сцената и в клиповете на Сия е младата Мади Зиглер, която стана световноизвестна на 11-годишна възраст във видеото към песента "Chandelier". Впоследствие Зиглер участва в още няколко клипа на Сия, които впечатляват с хореография и са гледани милиарди пъти в YouTube.

Сия и Мади бързо се превръщат в изключително артистично дуо, като това е така и до ден днешен - едната с драматичния глас и текстове, докато другата - с хореографските умения да въплъщава емоции, чувства и настроения във впечатляващи танци.

Най-малко 1 от 5000 души в света страда от синдрома на Елерс-Данлос според данни на Националния здравен институт в САЩ.