Първата част вижте тук.

Хавиер Бардем
През 2008 г., Хавиер посвети своя Оскар за ролята си в кино лентата „Няма място за старите кучета” на майка си Пилар – актрисата го мъкнела със себе си, докато си търси работа: „Тя ми даде страхотен съвет. Трябва да изживееш всички шансове, които ти се предоставят. Това е начинът, по който можеш наистина да се усъвършенстваш. Но за да стане това, трябва да работиш здраво. Също като бабите и дядовците си, трябва да уважаваме работата си и да я взимаме на сериозно.”

Хавиер Бардем с майка си Пилар, Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Ким, Кортни и Клои Кардашиян
Майката на реалити звездите е Крис Дженър: „Късметлийка съм, че имам дъщери, които са предприемчиви. Те са страхотни и притежават чудесна трудова етика. Всички в семейството ми стават към 4-5 часа сутринта и работят по цял ден. И така всеки ден. Благословена съм с наистина умни момичета, които правят това, което обичат.”

Крис Дженър и момичетата Кардашиян, Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Джъстин Тимбърлейк
На церемонията за наградите Оскар през 2011 г. Джъстин казва за майка си Лин Харлес: „Тя е моят най-добър приятел, откакто знам кой искам да бъда всъщност.” Той има и татуировка в нейна чест – инициалите й са изписани върху гърба му. „Излизаме заедно вечер и тя често се прибира по-късно от мен.” Между другото Лин е авторът на името NSYNC – бой бандата, с която Джъстин стартира кариерата си.

Джъстин Тимбърлейк и Лин Харлес, Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Гуинет Полтроу
Блит Данър – бабата на Моисей и Епъл, казва за Гуинет: „Тя е изключително рационален човек и й се възхищавам за това. Наистина не знам как го прави. Направо ме кара да се срамувам, че не съм била толкова добра.”

Гуинет Полтроу и Блит, Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos


Кейт Хъдсън
„Аз имам зашеметяваща и емблематична майка. Тя е земна, амбициозна и искрен филантроп. Тя е не само талантлива, луда, прекрасна и красива. Тя е вдъхновяваща.” Хъдсън, която има две момчета – Райдър и Бингъм, казва още за 67-годишната си майка - актрисата Голди Хоун: „Мога само да се надявам да бъда толкова добра, колкото е тя.”

Кейт Хъдсън и Голди Хоун, Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Лейди Гага
Стефани Джоан Анджелина Германота – така кръщава първоначално дъщеря си Синтия Германота. Двете са много близки и дори основават заедно неправителствена организация, наречена Born This Way Foundation, която има за цел да учи децата на самочувствие и амбиция, борейки се с училищния тормоз. Причината е, че малката Гага е имала подобни проблеми в детството си. Майка й казва: „Преди да се превърне в богинята на странностите, тя беше аутсайдер. Като тийнейджър беше много старателна в католическото училище и приятелите й се сърдеха, че не се забавлява достатъчно. Беше много устремена и трудолюбива още тогава и те не я разбираха. Подиграваха й се, но това не беше просто хоби, беше страст.”

Лейди Гага с майка си Синтия, Снимка: Getty Images/Guliver Photos
Снимка: Getty Images/Guliver Photos