По рано тази седмица синът на певицата Шинейд О‘Конър избра да сложи край на живота си, оставяйки всички шокирани. Смъртта на момчето, което няколко дни беше в неизвестност, предизвика много скръб в семейството. Тази седмица майка му сподели подробности за погребението му, което ще бъде извършено точно по начина, който момчето е посочило в предсмъртното си писмо.

Певицата, която през 2018 г. прие исляма, разкри, че синът ѝ е имал друга религия:

„За ваша информация, Шейн беше индуист“, написа тя в Туитър. „По тази причина на погребението ще са само майка му и баща му. Това е желанието, което той изрази в предсмъртното си писмо.“

Снимка: Getty Images

В съобщението изпълнителката на “Nothing Compares 2 U” посочва на какви адреси хората могат да изпращат цветя и предмети, свързани с индуизма.

Младежът бил изписан от болницата, където е бил на терапия заради самоубийствените си мисли. Едва след напускането му е открито предсмъртното писмо. В продължение на два дни Шейн беше в неизвестност, преди самата певица да съобщи, че в крайна сметка е сложил край на живота си.

„Моят красив син, Невиим Неста Али Шейн О’Конър, светлина на живота ми, реши да сложи край на земната си борба и сега е с Бог. Нека почива в мир и никой да не последва примера му“, написа майката на момчето в Туитър.

Самата Шинейд е правила опити за самоубийство в миналото. В един от случаите певицата изчезна, точно като сина си, но беше открита невредима от полицията. През 2015 г. написа в социалните мрежи, че е предозирала с наркотици и ще умре. През 2017 г. в телевизионно интервю призна, че в рамките само на една година е направила 8 опита за самоубийство.

Снимка: Getty Images

Шинейд О‘Конър изрази неодобрението си срещу болницата, заради това, че са изпуснали Шейн, но в по-късните си туитове призна, че проблемът е в системата на здравеопазването, а не в конкретната болница.

Освен на Шон, Шинейд е майка на още 3 деца - дъщеря на 25 години и двама сина на 15 и 34 години.