За да си половин век на сцената трябва наистина да работиш здраво и то не само над външния си вид – хората не дават пари просто да стоиш пред тях, трябва да се представиш на ниво. Това казва пред „Гардиън“ 74-годишната Шерилин Саркисян, която целият свят познава като Шер – обичана певица, актриса, активист, вдъхновение за милиони жени.

Притеснява ли я това, че остарява? „Какво, да кажа, че ми харесва ли? Не, не ми харесва. Никоя честа жена няма да кажа, че е забавно. Когато правех турнета, изнасяхме по два концерта на вечер и после цяла нощ танцувах (…) Сега трябва да почиваме, защото на следващия ден има ново шоу. Освен това, вече не обичам да излизам, защото всеки днес има фотоапарат и не е безопасно – хората ти се нахвърлят и не знаеш дали ще те убият, или ще се снимат с теб. И в двата случая не ми харесва“, казва звездата.

В миналото Шер публично е коментирала натиска хитовите изпълнители да бъдат млади, а днес се смята за икона на пластичната хирургия. Какъв е според нея ефектът върху обикновените хора? „Момичетата се оперират на по 18 години… Стига, де! Никога не съм виждала момичета да правят толкова много, за да променят начина, по който изглеждат. Никога не съм искала това“, отговаря Шер.

Дали лягането под ножа все пак е удължило кариерата ѝ? Отговорът е повече от категоричен: „Ако не си добър в това, което правиш, на хората им е все тая как изглеждаш. Не плащаш пари просто за да гледаш някого. Изпълнителят трябва да се представи на ниво“.

А Шер няма съмнения в своята форма – както като външен вид, така и като глас: „През целия си живот работя над това да запазя силите на тялото си. Има 20-годишни момичета, които не са способни на това, което аз мога“.

Снимка: Getty Images

Днес тя пее в Лас Вегас за милиони на година. Звездата уточнява, обаче, че е и работодател – на екип от около 100 души. Когато не е на сцената, тя се занимава със социални каузи като спасяването на слонове, живеещи в лоши условия. Не ѝ е чужда и политиката.

Шер не крие подкрепата си за новия американски президент Джо Байдън. За нея управлението на Тръмп е травматичен момент: „Върнахме се назад 20 години. Постигахме страхотен прогрес и сега – всички тези консервативни хора не искат чернокожите да гласуват, не искат хората от латиноамерикански произход да гласуват, не искат да има транссексуални хора… Биха се върнали в 50-те, ако можеха“.

Снимка: Getty Images

Дъщеря на южняшка красавица и шофьор на камион от арменски произход, Шер има много какво да разкаже не само за изпълненията си на сцената, но и за живота извън нея. В интервюто тя признава, че, макар да се е чувствала употребена, никога не е била истински ядосана на бившия си съпруг Сони Боно. Кой мъж обаче е бил любовта на живота ѝ? Без да мигне, тя отговаря: „Роб Камилети (пекар от италиански произход) и Грег Алман (певец и музикант от „Алман Брадърс“)“.

А Том Круз е в топ 5 на мъжете, с които е била. На кое място? Шер не казва.