Вече близо шест десетилетия Шер е на музикалната сцена. Тя е една от най-големите звезди, продала е над 100 милиона копия от албумите си и музикалната ѝ кариера ѝ е донесла повече от 300 милиона долара. Но сред милионите ѝ почитатели липсва един много важен човек – самата Шер.

Пред неделния брой на вестник „Сън“, певицата сподели, че макар пеенето да е най-приятното нещо в живота ѝ, изпитва ужас да чува собствения си глас на запис: „Общо взето не съм кой знае каква почитателка на Шер, каза самата Шер. Предпочитам да пея, отколкото да слушам. Не искам да чувам какво съм направила, не искам да го виждам и не желая да чувам гласа си.

Колкото и да е странно, след почти половин век в светлината на прожекторите, Шер продължава да се притеснява и да има сценична треска: „Срамежлива съм. Когато изляза на сцената това чувство изчезва, но във времето непосредствено преди това има усещането, че ще припадна. Не можех да пея дори пред Сони.

Шер и Сони Боно през 1966 г.
Снимка: Getty Images

Въпросният Сони е Сони Боно – първият съпруг на Шер, с когото певицата пя в дует в продължение на 13 години. Благодарение на него тя постигна първите си международни успехи. Той е автор на изключително известната „I Got You Babe“, която през 1965 г. е най-слушаната песен в Канада и Великобритания.

В момента певицата е в Европа за турнето си „Here We Go Again Tour“, което започна в края на миналата година и ще завърши през декември в Северна Америка. И въпреки че Шер многократно е мислела, че кариерата ѝ е приключила, сега вече е абсолютно убедена, че това ще е последното ѝ турне: „На 73 съм, не съм на 100, но съм близо. Сигурна съм, че това е краят, но не защото вече не мога, а защото съм много стара и в един момент на хората ще им омръзне да идват да ме гледат.

Here We Go Again Tour вероятно ще е последното турне на Шер
Снимка: Getty Images

„Here We Go Again Tour“ е първото турне на Шер в Европа от 15 години насам. Следващите ѝ спирки ще са Дания, Швеция, Англия и Шотландия.