Актрисата Бижу Филипс подаде молба за развод със звездата от „Шеметни години“ Дани Мастерсън - дни след като той беше осъден на 30 години затвор за две изнасилвания, съобщи АП.

Този понеделник 43-годишната Филипс подаде молба в съда в град Санта Барбара за прекратяване на почти 12-годишния си брак с 47-годишния Мастерсън, съобщи съдът на своя уебсайт. Двойката има дъщеря на 9 години.

Мастерсън твърди, че е невинен, а адвокатите му казаха, че планират да обжалват. Според тях има проблеми с доказателствата, както и конституционни проблеми с присъдата му.

Филипс присъстваше на двата дълги съдебни процеса на Мастерсън заедно с други членове на семейството му. По време на първия процес през ноември съдебните заседатели отказаха да се произнесат, защото не постигнаха единодушие. При втория процес други съдебни заседатели се произнесоха в полза на две от жените, но не успяха да постигнат единодушно решение, необходимо за осъждането по третия случай.

Филипс плака, когато бяха прочетени присъдите на 31 май, и на моменти показа подобна емоция по време на изслушването на присъдата на Мастерсън на 7 септември, когато съдията присъди лишаване от свобода. Присъдата ще изисква Мастерсън да бъде задържан за 25 години и половина, преди да може да отговори на условията за условно освобождаване.

В писмо до съдията преди произнасянето на присъдата на Мастерсън, Филипс го похвали в качествата му на съпруг и баща.

„Мога да кажа, че Дани наистина беше моят животоспасяващ партньор“, написа Филипс, препращайки към грижите, които Мастерсън е оказал на нея и на дъщеря им, след като Филипс претърпя трансплантация на бъбрек през 2017 г.

В писмото, което беше силно редактирано, преди да стане публично достояние след присъдата, пише също, че Филипс и Мастерсън са закупили ферма в провинциалния окръг Санта Барбара, която той е превърнал в лозе, след като новината за полицейското разследване е попречила на възможностите му да намери работа като актьор, пише още БТА.

„Дъщеря ни и аз сме съкрушени, че той не е у дома с нас“, каза Филипс и също нарече Мастерсън „удивителен баща“.

Бижу Филипс е дъщеря на певеца и текстописец Джон Филипс, който е автор на много от песните на група „Мамас енд Папас“, и на актрисата Женевиев Уайт. Филипс работи като модел през тийнейджърските си години. Тя също издава свой самостоятелен албум, преди да премине към актьорската професия. Участва във филма „Почти известни“, както и в телевизионното предаване „Закон и ред: Специални разследвания“.

Връзката на Филипс и Мастерсън започва през 2004 г. Двамата обявиха годежа си през 2009 г. и се ожениха в Ирландия през 2011 г.

Мастерсън е най-известен с ролята си в сериала „Шеметни години“ (от 1998 до 2006 г.), в който участват още актьорите Аштън Къчър, Мила Кунис и Тофър Грейс. Полицията в Лос Анджелис обяви, че разследва Мастерсън за сексуално насилие през 2017 г. и той беше арестуван през 2020 г.

Снимка: Getty Images

Актьорът беше осъден за изнасилването на две жени, с които се е запознал като член на Сциентоложката църква през 2003 г. И двете жени свидетелстваха, че Мастерсън е сложил наркотици в напитките им, след което ги е изнасилил.

Вижте повече за Дани Мастерсън в следващото видео: