Киноиконата Робърт де Ниро стана поредният мъж в Холивуд, съден от някого за сексуален тормоз. Обвиненията срещу звездата от „Шофьор на такси“ са отправени от бившата му асистентка, която той уволни преди няколко месеца.

Според Греъм Чейс Робинсън, която е работила за Робърт де Ниро през последните няколко години и е била негов асистент, носителят на „Оскар“ е създавал ужасна работна атмосфера, бил е агресивен, правел е обидни коментари и я е докосвал сексуално без нейното съгласие. За тревогите, които големият актьор ѝ е причинил, тя иска да получи 12 милиона долара.

Снимка: Getty Images

Робинсън се оплаква, че Робърт де Ниро често се държал с нея като с „офис съпруга“ и я карал да върши неща, които не влизат в служебните ѝ задължения, като да чисти дома му, да закопчава копчетата на ризата му, да му оправя вратовръзката и да го чеше по гърба. Освен това използвал сексистки обиди и коментари със сексуален подтекст.

37-годишната жена твърди също така, че за 11-те години, в които е работила с Робърт де Ниро, той често я е докосвал, без нейно съгласие. Освен това актьорът понякога коментирал сексуалните си желания към други жени, на възрастта на Робинсън, което тя намира за сексуален тормоз. Случвало се и други мъже да я шляпват по дупето в негово присъствие, при което Де Ниро винаги се правел, че не е видял нищо.

За да докаже твърденията си, Греъм Чейс Робинсън сподели в интернет гласово съобщение, оставено от бившия ѝ работодател, в което той се гневи, че тя не си вдига телефона, обижда я и я заплашва.

Въпреки това адвокатите на Робърт де Ниро отхвърлиха обвиненията като абсурдни. Според тях жената просто се опитва да си отмъсти, защото преди няколко месеца беше уволнена.

През август Де Ниро заведе дело срещу бившата си асистентка и я обвини, че е използвала служебни пари за лични нужди. Според него тя е похарчила без разрешения над 12 хил. долара, като отделно от това и използвала служебни пари, за да си купи храна за 9 хил. долара и още 32 хил. долара за таксита.

Снимка: Getty Images

И не само това, според Де Ниро асистентката му не е вършела никаква работа, а само е гледала сериали. Като доказателство той посочи, че само за 4 дни в служебното си време тя е изгледала в Netflix 55 епизода на „Приятели“, 20 епизода на „Развитие в застой“ и 10 епизода на „Schitt’s Creek“.

Според Греъм Чейс Робинсън всички тези обвинения целят единствено да петнят името ѝ: „Когато някой напише името ми в Google, първите резултати повтарят тези обвинения. Всичко това е непоносимо. Репутацията и кариерата ми бяха напълно унищожени.

Жената твърди, че преди да бъде уволнена, няколко пъти е искала сама да напусне, но актьорът е успявал да я задържи, като е обещавал по-добри условия за работа.