Последните анкети на LadyZone.bg отново показаха доста любопитни резултати, които бързаме да споделим с вас.

Знаем, че има въпроси, които силно вълнуват много от нас, други не са ни толкова важни, но за всеки случай винаги е любопитно да научим как мислят най-голям процент от хората, с които се разминаваме по улицата, с които четем еднакви сайтове или имаме други общи (или не толкова общи) интереси.

Няма да се бавим повече с разни уводи, затова започваме направо: Макар, че манията по еманципацията на жените достигна доста пикове и спадове през последните години (и че често ни се налага да се сблъскваме с редица предразсъдъци, от които страдаме), все пак традициите се оказват непоклатими. Цели 65, 18% от гласувалите в анкетата, питаща „Кой трябва да изкарва парите в семейството?”, смятат, че „и двамата, но все пак мъжът трябва да печели повече”.  Реалността на битието пък е ключова за втория най-отбелязван отговор  - „в тая ситуация у нас – който може, той” (19,51%). Пожелаваме на всички тях да си подредят нещата така, че да имат избор и да не се чувстват притиснати от обстоятелствата. На трето място (с 8,37%)е категоричното отхвърляне на идеята, че дамите трябва да се трудят и отговорът „Мъжът. Жената нали гледа децата?”.
Само 3,88% от гласувалите смятат, че те трябва да изкарват парите, защото искат да имат пълен контрол над всичко. Дали това означава, че избралите този отговор са предимно мъже или пък просто в борбата за независимост полът няма значение, това не знаем, но е факт, че и този тип хора не са никак малко. Твърдо „за” еманципацията са само 1,24%. С „друго” отговарят 0,91%, колкото са и гласувалите шеговито настроени идеалисти, които чакат голямото наследство, с което да си уредят живота. Сред коментарите намираме противоречиви отговори – някои смятат, че да се мисли по този въпрос е глупост, докато други пък поддържат идеята, че парите трябва да се изкарват поравно и от двамата, а останалото да отива за „глезотии”.

Като говорим за пари е редно да обърнем внимание и на културата. Поинтересувахме се колко често ходите на театър. Оказва се, че най-голям процент от вас (29,44%) не се лишават от това удоволствие, стига да имат възможности - вероятно - да отделят време или пари. Първият фактор изглежда силно затруднява цели 27,94% от вас, които не ходят на театър просто, защото нямат време. Надяваме се, че все някога ще намерят такова, защото театърът е удоволствие за сетивата и това е повече от ясно на 5,55% от гласувалите в анкетата, които са запалени почитатели и ходят „много често”.
17,24% пък предпочитат киното. Дали това е въпрос на навик, на достъпност или просто е част от избора на някакъв определен лайфстайл, който изключва театъра, това не знаем.
Знаем обаче, че 15,73% от вас ходят само ако има нещо интересно, което е разбираемо – в забързания ни делник, много малко от нас могат да си позволят лукса да ходят на всичко, което излиза – било то филм или постановка.

Като говорим за театър, се сещаме за суетата и стигаме и до третия въпрос, който ви зададохме – Как се грижите за устните си през студените дни?
Изглежда балсамът си остава непоклатимото средство при подобно проблеми – цели 35,84% от гласувалите в тази анкета, ползват невероятни количества от него, за да предотвратят всякаква вероятност за напукани или наранени устни.
32,15% не са така строго ориентирани в избора си на мазило и слагат каквото им попадне – понякога балсам, друг път червило или даже гланц. Почитателките на последния са 14,33%, които обичат да имат неустоимо блестящи и вкусни устни, независимо от сезона. Верни традиционалистки са 9,93%, които отдават приоритет на червилото и скъпите, но безспорно качествени продукти. 4,3% са симпатично прагматични – гледат да не се облизват много-много, пък каквото дойде. Специални грижи с крем полагат само 2,41% от гласувалите.  Не трябва да забравяме, че студените дни още не са приключили, а устните са много чувствителни към зимата, така че – не пропускайте да проверявате съветите, които ви даваме, за да ги запазите „във форма”.  
И така, стигаме до следващия въпрос, а именно – кое смятате за „секси”? Цели 36,73% са на мнение, че секси са слабите и фини мадами. Дали това е, защото наднорменото тегло обикновено е знак за проблеми със здравето (което искаме или не, подсъзнателно намираме за непривлекателно) или е следствие на ежедневното облъчване, идващо от телевизия и реклами, в които жените са нещо повече от перфектни, не е ясно.
Но е ясно, че 20,95% намират сочните мадами за по-привлекателни. Така смятаме и ние, но това е въпрос на субективна преценка, с която не бихме искали да дискриминираме ничии предпочитания. Дори и онези, които харесват пищните мацки с повечко месце по кокалите, както се казва. Те са 2,25% и според нас заслужава уважение.

По въпроса не са се замисляли 1,34% от гласувалите, за разлика от най-големия процент – 38,07%, които смятат, че стандартите за красота са глупост, защото всеки човек си има вкус и не може така да се обобщава! В коментарите пък имаше интересен възглед – жената е красива, когато мъжът я кара да се чувстват така. Възможно е и да е вярно, но все пак според редица изследвания на по-умни от нас хора, красотата идва от увереността, за която всеки път говорим. Накратко: харесвайте се вие, за да ви харесват и другите.

Като говорим за харесване, стигаме и до най-пиперливия въпрос, който ви зададохме миналата седмица, а именно – доволни ли сте от представянето на половинката си в леглото? Надяваме се да сте били откровени, защото ако сте, се гордеем с вас.
Защо ли - защото може и да искаме от мъжете си да печелят повече пари от дамите, но пък сме повече от доволни и от по-важните им прояви на мъжественост. Цели 40,09% от гласувалите смятат, че си имат „чудо вкъщи” и са не просто доволни, а направо презадоволени от половинките си. Браво на мъжете!
Някои от вас пък са на моменти – понякога половинките им се представят чудесно между завивките, друг път – не толкова, но като цяло не се оплакват. Повече старание и отдаденост и от двете страни им предписваме ние, а ако се чудят как да разнообразяват сексуалния си живот, нека проверяват какво има в рубриката „Интимно”, където се стараем да предлагаме разнообразни идеи в този смисъл.
С „Може и още!” категорично отговарят 9,64%. Какво чакате, ами не кажете на любимите си, че ако не се стегнат, ще има наказание? Всички знаят, че благополучните връзки се случват тогава, когато разговорите са откровени, така че не се притеснявайте да си поискате, каквото и без това знаете, че заслужавате.
9,1% си нямат половинки, но ние им препоръчваме да не се притесняват – пролет иде, птички ще запеят, а хормоните ще се разхвърчат позатоплени от слънцето, така че – всичко ще се оправи.
За 8,29% отговорът е малко сух и категоричен – всичко е наред, съвсем нормално. На нас ни изглежда така, все едно малко екшън в спалнята няма да ви навреди, за да се превърне от „наред” в „уау”, така че не се колебайте да опитате нещо ново. Дори и да не ви хареса, експериментите с любимия са още едно интимно нещо, което можете да правите само с него и това ще ви сближи още повече. Давайте смело!
Проблем имат 7,84%, които оценяват половинките си негативно и се чудят какво да правят. Очаквайте материали по темата в рубриката Интимно – с общи усилия ще се опитаме да оправим нещата, но ако нищо не помогне и просто не си пасвате – колкото и крайно да прозвучи, може би е добре да помислите за други варианти.

И така, отново ви благодарим за гласовете и коментарите!

Сега искаме да ви питаме – насъбират се цели четири почивни дни, така че – смятате ли да се възползвате, като заминете някъде?
Освен това – лишавате ли се според повелите на църквата от някои определени храни или с други думи – постите ли?
Както си говорим за храна, се зачудихме дали се чувствате добре в тялото си и какво смятате за свой недостатък, който ви се иска да поправите. Иначе казано – какво бихте променили във външността си?
И за финал – нещо много мило и интимно, което ще се радваме да ни споделите, а именно – как наричате любимите си на галено?
Отново очакваме с нетърпение вашите гласове и коментари.

Усмивки,
LadyZone.bg