Облечена в прекрасна зелена рокля, Сашка Васева трогна публиката до сълзи с изпълнението си на "Пирин Фолк Сандански". Изданието отбеляза 30 години на сцена. 

"Зелените очи" звуча в изпълнение на една от най-колоритните и обичани изпълнителки в жанра. За първи път Сашка Васева седеше на стол, докато пееше, показвайки, че именно музиката е това, с което може да се преодолеят и най-големите трудности в живота. Авторската й песен “Зелените очи” тя представи за първи път през 1997 г. точно на тази сцена.

Вижте какво сподели тя за музиката в специално интервю за bTV във видеото. 

"Зелените очи,
ех, сърце, сълза, живея си..." 

През 2009 г. певицата признава, че не вижда с дясното око и оттогава води борба за зрението си.  Малко преди да навърши 55 г. Сашка Васева бе диагностицирана с тумор в мозъка. Той притискал част от мозъка именно това пречело и на зрението на певицата.

"Шансовете й за оздравяване са големи, но сроковете са кратки. Нуждаем се от около 80 000 евро за операцията и вероятно още толкова за възстановяването. Според лекарите шансовете за връщане на зрението са 30-40%" - сподели тогава за bTV съпругът й. 

За да отстранят тумора в клиниката й правят няколко операции. При сложна 12-часова операция в Германия отстранява тумор с размерите на яйце. 

"Състоянието е критично, болестта напредва, трябва спешно да се предприемат действия - единствено операцията може да доведе до добър край и да спаси човека", разказа тогава Христо Бакърджиев.

"...излъжи ме ти,
даже принц изобщо да не си"

Зрението на певицата се подобрява и тя вече вижда силуети.

"Съпругът ми направи и невъзможното да спаси живота ми" - сподели тя в специално интервю за bTV. Тя му благодари за всеотдайността и помощта, но не пропусна да отбележи, че помощ от колегите си не е получила. разказа, че се събуждала много рано и така пречела и на съпруга си да спи. 

Дойде и изненадваща новина - Сашка Васева ще излезе на сцената на „Пирин фолк“.

„Чувствам се добре. Вълнувам се от появата си на „Пирин фолк“, защото това е моята сцена. Моята кариера започна там с песента „Не мога да те забравя Георги“, каза певицата.

"Публиката може да ми помогне като ме канят на участия" - това беше единственото желание на сашка васева, което отново показа колко важна за нея е музиката. 

Пожелаваме й съвсем скоро да излезе от най-страшната тъмнина и отново да се радва на това, което ще виждат очите й!