"Пожелавам си единствено да прогледна и здраве. Дните ми минават тъжно. Хората могат да ми помогнат, като ме канят на участия. Искам да ме обичат, както до този момент и да бъдат съпричастни със съдбата ми, както до този момент", каза Сашка Васева в специално интервю пред Петя Дикова в предаването "Тази събота" по bTV.

През 2009 г. тя призна, че не вижда с дясното око и оттогава води борба за зрението си. Миналата година Сашка Васева започна още по-страшна борба - с тумор в мозъка. Сложна 12-часова операция в Германия отстранява тумор с размерите на яйце. Зрението на певицата се подобрява и вече вижда силуети. Тази седмица дойде и изненадваща новина - Сашка Васева е в България и ще излезе на сцената на „Пирин фолк“.

„Чувствам се добре. Вълнувам се от появата си на „Пирин фолк“, защото това е моята сцена. Моята кариера започна там с песента „Не мога да те забравя Георги“, каза певицата.

"През годините публиката и сцената винаги са били лекарство за мен", допълни тя.

„Имаше моменти, които виждах, че не се подобрява зрението ми и това ме отчайва. Лекарите дават надежда за мен, че зрението ми ще се възстанови с времето, но кой знае това", каза Васева.

„Моят съпруг е ангел. Имам късмет, че съм се оженила за него. Песента, която ще изпея на „Пирин фолк“ – „Зелените очи“ беше своеобразна молитва преди да го срещна. Съпругът ми направи и невъзможното да спаси живота ми“, сподели тя.

"Нито един колега не остана с мен. Всички си правиха пиар и реклама, че ще ми помагат. В края на краищата нито един колега не ми помогна", заяви певицата.

Вижте какво още сподели Сашка Васева във видеото най-горе.