Само един филм с участието на Киану Рийвс е спечелил над 1 млрд. долара – и може да ви звучи невероятно, но това не е „Матрицата“. Не е и филмовият франчайз за Джон Уик…

Става дума за анимационния филм „Играта на играчките 4“ - най-успешното финансово продължение на популярната поредица на "Пиксар".

Във филма Рийвс дава гласа си на един от новите герои - канадския каскадьор Дюк Кабум. Това е една от новите играчки, които главният герой Уди (Том Ханкс) среща, докато се опитва да спаси своя приятел Форки (Тони Хейл). Дюк Кабум е приятел на любимата на Уди Бо Пийп (Ани Потс).

Според информация на Collider вдъхновение за героя му е известният американски каскадьор Евел Книвел, станал известен със своите каскади с мотоциклети.

Въпреки че много критици смятаха, че филмът ще бъде провал - напълно убедени, че нищо не може да надмине успеха на „Играта на играчките 3“, режисьорът Джош Кули и сценаристите Андрю Стантън и Стефани Фолсъм доказаха, че грешат.

В третия филм Уди и другите играчки се сбогуват със своя собственик - момчето Анди, докато в последната част от кинофранчайза Уди се бори с екзистенциални въпроси и се опитва да разшири хоризонтите пред себе си.

„Играта на играчките 4“ спечели приблизително 1,07 млрд. долара, докато „Играта на играчките 3“ спечели 1,06 млрд. долара. И двата филма имат сходни оценки в Rotten Tomatoes – „Играта на играчките 4“ има резултат от 97% от критиците и 94% от публиката, а неговият предшественик има 98% от критиците и 90% от публиката.

Снимка: Getty Images

Огромният успех на четвъртия филм от поредицата доведе до зелена светлина за „Играта на играчките 5“ (Toy Story 5), който в момента се разработва. Петият филм трябва да се появи по кината през 2026 г.